Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis burokėlių pyragas
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
300 gramų cukraus
30 gramų kakavos (milteliai)
šiek tiek vanilės (esencija)
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
240 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
100 gramų juodojo šokolado
250 gramų pieniško šokolado
šiek tiek druskos
300 gramų burokėlių (virti)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
23 cm kepimo formai reikės:

1. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais.

2. Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų vonelėje.

3. Burokėlius supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvu sutrinti iki vientisos masės.

4. Kiaušinius išplakti su cukrumi, aliejumi ir vanilės esencija. Supilti burokėlius ir šokoladą, išmaišyti.

5. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberti į burokėlių masę, išmaišyti.

6. Supilti tešlą į formą.

7. Kepti apie 1 valandą. Jei forma didesnė, kepimo laikas gali sutrumpėti iki 30 minučių. Tad pagaliuku pradėti tikrinti nuo 30 kepimo minutės.

8. Iškepusį pyragą išversti iš formos. Palikti šiek tiek ataušti.

9. Per ta laiką sulaužyti gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinti.

Karštu šokoladu aplieti pyragą. Valgyti galima iš karto arba palaukti, kol šokoladas sustings.

P.S. Pyragą galima pertepti uogiene. Aš pertepiau vyšnių uogiene.

Skanaus.

Šokoladinis burokėlių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

23 cm kepimo formai reikės:

1. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais.

2. Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų vonelėje.

3. Burokėlius supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvu sutrinti iki vientisos masės.

4. Kiaušinius išplakti su cukrumi, aliejumi ir vanilės esencija. Supilti burokėlius ir šokoladą, išmaišyti.

5. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberti į burokėlių masę, išmaišyti.

6. Supilti tešlą į formą.

7. Kepti apie 1 valandą. Jei forma didesnė, kepimo laikas gali sutrumpėti iki 30 minučių. Tad pagaliuku pradėti tikrinti nuo 30 kepimo minutės.

8. Iškepusį pyragą išversti iš formos. Palikti šiek tiek ataušti.

9. Per ta laiką sulaužyti gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinti.

Karštu šokoladu aplieti pyragą. Valgyti galima iš karto arba palaukti, kol šokoladas sustings.

P.S. Pyragą galima pertepti uogiene. Aš pertepiau vyšnių uogiene.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai


Daugiau receptų