Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis Everestas
AUTORIUS:
Lina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
12 vienetų kiaušinių ((baltymai))
2 stiklinės vanilinio cukraus
Glajui:
1 stiklinė citrinų ((sultys))
2 stiklinės cukraus pudros
100 gramų šokoladas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukraus pudrą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir specialiu švirkštu spausti baltymų masę. Kepti 100 - 110 °C temperatūros orkaitėje apie valandą laiko (morengai bus iškepę, kai baltymų masė taps sausa ir lengva).
2.
Kol kepa morengai suplakite citrinos sultis su cukraus pudra.
3.
Iš iškepusių morengų lipdykite kalną, naudojant cukraus ir citrinos sulčių glajų. Leiskite sustingti.
4.
Tada viršų gražiai apliekite tirpintu (pravėsusiu) šokoladu.

Šokoladinis Everestas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Glajui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukraus pudrą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir specialiu švirkštu spausti baltymų masę. Kepti 100 - 110 °C temperatūros orkaitėje apie valandą laiko (morengai bus iškepę, kai baltymų masė taps sausa ir lengva).

  2. Kol kepa morengai suplakite citrinos sultis su cukraus pudra.

  3. Iš iškepusių morengų lipdykite kalną, naudojant cukraus ir citrinos sulčių glajų. Leiskite sustingti.

  4. Tada viršų gražiai apliekite tirpintu (pravėsusiu) šokoladu.

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai (1)


  • xklausimas 2015-01-30 00:19

    Nelogiškai surašytas receptas?.?


Daugiau receptų