Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis keksas su aguonomis
AUTORIUS:
Kristina
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai aguonų
1 stiklinė cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
100 gramų krakmolo
4 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
4 valgomieji šaukštai pieno
200 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną pakaitinti su vaniliniu cukrumi.
Sviestą trinti su cukrumi iki purios masės ir po vieną įmušti kiaušinius.
Miltus bei krakmolą persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais.
Kiaušinių masę sumaišyti su pienu ir miltais, įpilti citrinų sulčių.
Į 2/3 tešlos suberti kakavos miltelius, išmaišyti.
Į likusią dalį suberti aguonas.
Kepimo formą ištepti riebalais, pirma įdėti kakavos tešlą, o į vidurį aguonų masę, po to vėl kakavos masę.
Keksą pašauti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 min.
Skanaus!!!

Šokoladinis keksas su aguonomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pieną pakaitinti su vaniliniu cukrumi.
Sviestą trinti su cukrumi iki purios masės ir po vieną įmušti kiaušinius.
Miltus bei krakmolą persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais.
Kiaušinių masę sumaišyti su pienu ir miltais, įpilti citrinų sulčių.
Į 2/3 tešlos suberti kakavos miltelius, išmaišyti.
Į likusią dalį suberti aguonas.
Kepimo formą ištepti riebalais, pirma įdėti kakavos tešlą, o į vidurį aguonų masę, po to vėl kakavos masę.
Keksą pašauti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 min.
Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Kristina

Komentarai (2)


  • Kristina 2011-11-24 23:00

    oj atsiprasau 100 gramu:)


  • daug 2011-11-24 22:25

    ar tikrai krakmolo 1 kg?


Daugiau receptų