Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis putėsis
AUTORIUS:
justina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
3 vienetai kiaušinių
250 mililitrų grietinėlės
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieniško šokolado
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šis desertas labai skanus ir lengvas, švelnaus skonio, tinkamas su įvairiausiais priedais.

Papildomai reiks:
cinamono
kakavos
sokolado drozliu


Šokoladą ištirpinti su cukrumi (ant puodo su verdančiu vandeniu statyti dubenį, bet kad neliestu vandens dugnu ir maišyti, kol ištirps).

Baltymus atskirti nuo trynius. Trynius vieną po kito įsukti į šokolado masę. Su mikseriu geriausia daryti tai - paplakti keletą minučių, šokolado masė pradės darytis tokia truputį puresnė.

Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į šokolado ir kiaušinių masę.

Standžiai išplakti baltymus iki standokų putų, tada supilti cukrų ir dar paplakti. Išplaktus baltymus įmaišyti atsargiai su mentele į šokolado masę. to muso jau dabar pasidarys labai daug, nes baltymai jį labai iškels, ir paragavus, jis visas toks pilnas oro bus. Imti indelius ar stiklines (galima įdėti prieš tai sausainukų ar riešutų prieš supilant masę) sudėti į stiklines, pridengti plėvele ir įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Papuoškite plakta grietinėle, šokolado drožlėmis, riešutais, razinomis ar kakava... Labai skanu vienas ar su sausainukais.

Pastaba: jei norite gauti kietesnio pavidalo pyragą-tortuką į masę įmaišykite ištirpintos želatinos pakelį, supilkite į formą masę ir dėkite į šaldiklį. Skanaus!

Šokoladinis putėsis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šis desertas labai skanus ir lengvas, švelnaus skonio, tinkamas su įvairiausiais priedais.

Papildomai reiks:
cinamono
kakavos
sokolado drozliu


Šokoladą ištirpinti su cukrumi (ant puodo su verdančiu vandeniu statyti dubenį, bet kad neliestu vandens dugnu ir maišyti, kol ištirps).

Baltymus atskirti nuo trynius. Trynius vieną po kito įsukti į šokolado masę. Su mikseriu geriausia daryti tai - paplakti keletą minučių, šokolado masė pradės darytis tokia truputį puresnė.

Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į šokolado ir kiaušinių masę.

Standžiai išplakti baltymus iki standokų putų, tada supilti cukrų ir dar paplakti. Išplaktus baltymus įmaišyti atsargiai su mentele į šokolado masę. to muso jau dabar pasidarys labai daug, nes baltymai jį labai iškels, ir paragavus, jis visas toks pilnas oro bus. Imti indelius ar stiklines (galima įdėti prieš tai sausainukų ar riešutų prieš supilant masę) sudėti į stiklines, pridengti plėvele ir įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Papuoškite plakta grietinėle, šokolado drožlėmis, riešutais, razinomis ar kakava... Labai skanu vienas ar su sausainukais.

Pastaba: jei norite gauti kietesnio pavidalo pyragą-tortuką į masę įmaišykite ištirpintos želatinos pakelį, supilkite į formą masę ir dėkite į šaldiklį. Skanaus!

Receptą atsiuntė justina

Komentarai (4)


  • justina 2009-12-04 13:10

    reiks pabandyti. :-) :super: :super: :super: :super:


  • justuke 2009-07-27 20:56

    wow nerealus skonis ;-) ;-) :super: :super2: :taip: :soku2: :parselis:
    mano kaimynei tai nepatiko :-p nors nerealus skonis buvo :soku2: :bucinys: :mmm:


  • Emuka 2009-04-08 19:03

    nzn gal reiktu isbandyt? :-)


  • Julia 2009-02-23 10:37

    :super: :super: :super: sokolada galiu valgyt kol nukrisiu :-D gerulis :super: :super:


Daugiau receptų