Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Drėgnas šokoladinis pyragas su karamele ir šokolado pabarstukais
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: FANTASTIKA – tai idealus žodis apibūdinantis šį pyragą. Fantastiškai skanus, minkštas, laaabai šokoladinis ir karamelinis pyragas, kurio, užtikrinu, dar nebūsite niekur FANTASTIKA – tai idealus žodis apibūdinantis šį pyragą. Fantastiškai skanus, minkštas, laaabai šokoladinis ir karamelinis pyragas, kurio, užtikrinu, dar nebūsite niekur ragavę. Šis šokoladinis pyragas patiks tikrai ne tiems, kas laikosi dietų, bet tiems, kas mėgsta pasakiškus kepinius ir nesigaili nė vieno kąsnelio. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
170 gramų juodojo šokolado
170 gramų sviesto
125 gramai miltai
125 gramai rudojo cukraus (smulkaus)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstraktas
0.25 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos (smulkios)
Kremui:
125 gramai cukraus
60 mililitrų plakamoji grietinėlė
3 valgomieji šaukštai vandens
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
Papuošimui:
1 sauja pabarstukų (juodo šokolado)
1 sauja pabarstukų (balto šokolado)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 170 C.
2.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais - aš naudojau stačiakampę, stiklinę kepimo formą (~13 cm x 23 cm).
3.
Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.
4.
Puode užverdame vandenį, ant jo uždedame dubenį su šokoladu ir sviestu. Vanduo turėtų būti kaitinamas ant silpnos ugnies. Šokoladą ištirpiname, išmaišome ir atidedame atvėsti.
5.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu. Plakame tol, kol masė šiek tiek pabąla. Tuomet supilame pravėsusį šokoladą, išplakame. Pamažu sudedame miltus ir išplakame.
6.
Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40-45 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti.
7.
Karameliniam kremui grietinėlę pakaitiname mikrobangėje, kol pasidaro karšta. Į keptuvę suberiame cukrų, užpilame citrinos sultimis, vandeniu ir kaitiname ant vidutinės stipresnės ugnies, kol cukrus ištirpsta ir pasidaro gintarinės spalvos. Viso proceso metu cukraus nemaišome. Po to karamelę nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę (atsargiai, kad neapsitaškytumėte, nes karamelė labai burbuliuos) ir išmaišome. Sudedame sviestą, išmaišome ir labai trumpai pakaitiname ant silpnos ugnies, vis maišant, kad gautume vientisą karamelę. Po to karamelę atidedame į šalį, kad šiek tiek pravėstų.
8.
Ant pravėsusio torto užpilame karamelę, apibarstome šokolado pabarstukais ir dedame 5 minutėms į 170 C orkaitę (kad pabarstukai vos vos suminkštėtų). Tada ištraukiame iš orkaitės ir patiekiame. Pyragas skaniausias dar karštas su ledais!

Drėgnas šokoladinis pyragas su karamele ir šokolado pabarstukais

Recepto autorius: FANTASTIKA – tai idealus žodis apibūdinantis šį pyragą. Fantastiškai skanus, minkštas, laaabai šokoladinis ir karamelinis pyragas, kurio, užtikrinu, dar nebūsite niekur ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Kremui: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 170 C.

  2. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais - aš naudojau stačiakampę, stiklinę kepimo formą (~13 cm x 23 cm).

  3. Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.

  4. Puode užverdame vandenį, ant jo uždedame dubenį su šokoladu ir sviestu. Vanduo turėtų būti kaitinamas ant silpnos ugnies. Šokoladą ištirpiname, išmaišome ir atidedame atvėsti.

  5. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu. Plakame tol, kol masė šiek tiek pabąla. Tuomet supilame pravėsusį šokoladą, išplakame. Pamažu sudedame miltus ir išplakame.

  6. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40-45 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti.

  7. Karameliniam kremui grietinėlę pakaitiname mikrobangėje, kol pasidaro karšta. Į keptuvę suberiame cukrų, užpilame citrinos sultimis, vandeniu ir kaitiname ant vidutinės stipresnės ugnies, kol cukrus ištirpsta ir pasidaro gintarinės spalvos. Viso proceso metu cukraus nemaišome. Po to karamelę nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę (atsargiai, kad neapsitaškytumėte, nes karamelė labai burbuliuos) ir išmaišome. Sudedame sviestą, išmaišome ir labai trumpai pakaitiname ant silpnos ugnies, vis maišant, kad gautume vientisą karamelę. Po to karamelę atidedame į šalį, kad šiek tiek pravėstų.

  8. Ant pravėsusio torto užpilame karamelę, apibarstome šokolado pabarstukais ir dedame 5 minutėms į 170 C orkaitę (kad pabarstukai vos vos suminkštėtų). Tada ištraukiame iš orkaitės ir patiekiame. Pyragas skaniausias dar karštas su ledais!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų