Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis pyragas su grietinėlės kremu
AUTORIUS:
Laura
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai kiaušinių
65 gramai sviesto
60 gramų cukraus
100 gramų šokoladas (juodas)
3 valgomieji šaukštai miltai
1 žiupsnelis druskos
200 gramų grietinėlės (35% riebumo)
1 pakelis grietinėlės standiklis
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
Papuošimui:
3 vienetai braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinam su šokoladu. Šiek tiek atvėsinam.
Trynius atskiriam nuo baltymų. Baltymus su druska išplakam iki standžių putų. Trynius plakam su cukrum iki purumo tada po šaukštą įplakame miltus. Tada supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
Tešlą pilam į kepimo popierium išklotą formą (keksinę ar tortinę nedaugiau nei 18cm skersmens).
2.
Kepame 175laipsnių temp. Apie 20-25min. Iškeptą atvėsiname. Prieš puošiant grietinėle išimam iš formos.
3.
Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakt supilam fiksatorių. Galima pagardinti 2v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
4.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius. Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui. Aptepame grietinėlės kremu, papuošiam ir palaikom šaltai.

Skanaus.

Šokoladinis pyragas su grietinėlės kremu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpinam su šokoladu. Šiek tiek atvėsinam.
    Trynius atskiriam nuo baltymų. Baltymus su druska išplakam iki standžių putų. Trynius plakam su cukrum iki purumo tada po šaukštą įplakame miltus. Tada supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
    Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
    Tešlą pilam į kepimo popierium išklotą formą (keksinę ar tortinę nedaugiau nei 18cm skersmens).

  2. Kepame 175laipsnių temp. Apie 20-25min. Iškeptą atvėsiname. Prieš puošiant grietinėle išimam iš formos.

  3. Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakt supilam fiksatorių. Galima pagardinti 2v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.

  4. Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius. Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui. Aptepame grietinėlės kremu, papuošiam ir palaikom šaltai.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Laura

Komentarai


Daugiau receptų