Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės kamuoliukais
AUTORIUS:
Marija
INGREDIENTAI:
110 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai kakavos
5 valgomieji šaukštai krakmolo
4 vienetai kiaušinių (+ 2 tryniai)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
100 gramų pieniško šokolado
250 gramų varškės
50 gramų kokosų (drožlės)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite viename dubenyje varškę, 2 kiaušinių trynius, 50 g cukraus, kokoso drožles bei 3 nubrauktus šaukštus krakmolo.
Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus.
Tešlai išplakite 4 kiaušinių trynius su 30 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol gausis šviesi ir vientisa masė.
Sudėkite ištirpintą šokoladą ir sumaišykite.
Sumaišykite miltus, 2 nubrauktus šaukštus krakmolo, kepimo miltelius bei kakavą ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę.
Suplakite 4 kiaušinių baltymus su likusiais 30 g cukraus ir palengva įmaišykite į tešlą.
Kepimo formą su nuimamais kraštais padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir įspauskite kokosinius varškės kamuoliukus.
Kepkite 30-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą atvėsinkite ant grotelių ir, atvėsus, aptepkite viršų tirpintu šokoladu.
Skanaus.

Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės kamuoliukais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišykite viename dubenyje varškę, 2 kiaušinių trynius, 50 g cukraus, kokoso drožles bei 3 nubrauktus šaukštus krakmolo.
Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus.
Tešlai išplakite 4 kiaušinių trynius su 30 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol gausis šviesi ir vientisa masė.
Sudėkite ištirpintą šokoladą ir sumaišykite.
Sumaišykite miltus, 2 nubrauktus šaukštus krakmolo, kepimo miltelius bei kakavą ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę.
Suplakite 4 kiaušinių baltymus su likusiais 30 g cukraus ir palengva įmaišykite į tešlą.
Kepimo formą su nuimamais kraštais padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir įspauskite kokosinius varškės kamuoliukus.
Kepkite 30-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą atvėsinkite ant grotelių ir, atvėsus, aptepkite viršų tirpintu šokoladu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Marija

Komentarai (15)


  • [email protected] 2017-02-04 09:07

    Skanaus


  • [email protected] 2016-07-12 13:14

    Skanaus


  • Domantas 2015-10-07 19:24

    Žiaurinis ta žodžio prasme, aš dar vyšnių įdėjau. Nerealus rekomenduoju visiems ;-)


  • Ieva 2015-01-25 11:18

    Viską darėme pagal receptą, varškės kamuoliukai neišsileido, bet pats receptas truputį nuvylė, gan paprastas pyragas gaunasi, nieko ypatingo :/


  • ineta 2014-05-19 09:18

    o kaip keksiukus irgi galima kepti,ar ne?


  • Roberta 2014-02-05 20:44

    Atrodo nuotraukoje tai labai skaniai, bet kaip pabandziau - tik biskvitas su varske :-(


  • tai ingai jei beskaitysi kada 2013-12-01 14:39

    krakmolo 3 saukstai i varske,du i tešlos mase,o varske reikia pirkt ne is pakeliu o ta dideliais gabalais,ar kt,ta pakeliuose skysta bet vistiek gautusi krakmolas sutraukia,matyt pamiršai sudrekint rankas formuojant.o tept atvesus gal geriau apatine puse,ji lygi


  • Alina 2013-07-10 18:02

    Labai skanus pyragas, jau seniai kepiau... skonis išlikęs ir dabar galvoja...dabar vėl ieškojau šio recepto, ir vėl kepsiu,
    na o kas nemoka išsikepti, tai nereiškia, kad neskanus :)


  • Raminta 2013-02-10 19:21

    Bandziau si pyraga, labai skaniai pavyko, ir vyrui patiko. Siandien ve darysiu. Del varskes,as tai ja suplakiau su blenderiu ta sutaisyta ,mase, todel gavosi, grazus kibus rutuliukai, ir niekas nesukrito :)
    As tik dar dadejau antra karta i varske truputi kondensuoto pieno, tai varske gavosi kaip rafaelo skonio :)


  • Lina 2013-01-04 10:33

    Tikriausiai per anksti ištraukiau... Po 40 min kepimo vistiek truputį sukrito. Bet kad skanus nesiginčijo niekas :) Ir atrodo labai gražiai.


Daugiau receptų