
110 gramų | cukraus |
3 valgomieji šaukštai | kakavos |
5 valgomieji šaukštai | krakmolo |
4 vienetai | kiaušinių (+ 2 tryniai) |
2 valgomieji šaukštai | kvietinių miltų |
100 gramų | pieniško šokolado |
250 gramų | varškės |
50 gramų | kokosų (drožlės) |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo miltelių |
1 valgomasis šaukštas | vanilinio cukraus |
Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus.
Tešlai išplakite 4 kiaušinių trynius su 30 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol gausis šviesi ir vientisa masė.
Sudėkite ištirpintą šokoladą ir sumaišykite.
Sumaišykite miltus, 2 nubrauktus šaukštus krakmolo, kepimo miltelius bei kakavą ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę.
Suplakite 4 kiaušinių baltymus su likusiais 30 g cukraus ir palengva įmaišykite į tešlą.
Kepimo formą su nuimamais kraštais padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir įspauskite kokosinius varškės kamuoliukus.
Kepkite 30-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą atvėsinkite ant grotelių ir, atvėsus, aptepkite viršų tirpintu šokoladu.
Skanaus.
Šokoladinis pyragas su kokosiniais varškės kamuoliukais

- Cukrus, 110 gramų
- Kakava, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 5 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, + 2 tryniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Šokoladas, pieniškas, 100 gramų
- Varškė, 250 gramų
- Kokosas, drožlės, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Sumaišykite viename dubenyje varškę, 2 kiaušinių trynius, 50 g cukraus, kokoso drožles bei 3 nubrauktus šaukštus krakmolo.
Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus.
Tešlai išplakite 4 kiaušinių trynius su 30 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, kol gausis šviesi ir vientisa masė.
Sudėkite ištirpintą šokoladą ir sumaišykite.
Sumaišykite miltus, 2 nubrauktus šaukštus krakmolo, kepimo miltelius bei kakavą ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę.
Suplakite 4 kiaušinių baltymus su likusiais 30 g cukraus ir palengva įmaišykite į tešlą.
Kepimo formą su nuimamais kraštais padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir įspauskite kokosinius varškės kamuoliukus.
Kepkite 30-40 minučių 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą atvėsinkite ant grotelių ir, atvėsus, aptepkite viršų tirpintu šokoladu.
Skanaus.
Komentarai (15)
Skanaus
Skanaus
Žiaurinis ta žodžio prasme, aš dar vyšnių įdėjau. Nerealus rekomenduoju visiems ;-)
Viską darėme pagal receptą, varškės kamuoliukai neišsileido, bet pats receptas truputį nuvylė, gan paprastas pyragas gaunasi, nieko ypatingo :/
o kaip keksiukus irgi galima kepti,ar ne?
Atrodo nuotraukoje tai labai skaniai, bet kaip pabandziau - tik biskvitas su varske :-(
krakmolo 3 saukstai i varske,du i tešlos mase,o varske reikia pirkt ne is pakeliu o ta dideliais gabalais,ar kt,ta pakeliuose skysta bet vistiek gautusi krakmolas sutraukia,matyt pamiršai sudrekint rankas formuojant.o tept atvesus gal geriau apatine puse,ji lygi
Labai skanus pyragas, jau seniai kepiau... skonis išlikęs ir dabar galvoja...dabar vėl ieškojau šio recepto, ir vėl kepsiu,
na o kas nemoka išsikepti, tai nereiškia, kad neskanus :)
Bandziau si pyraga, labai skaniai pavyko, ir vyrui patiko. Siandien ve darysiu. Del varskes,as tai ja suplakiau su blenderiu ta sutaisyta ,mase, todel gavosi, grazus kibus rutuliukai, ir niekas nesukrito :)
As tik dar dadejau antra karta i varske truputi kondensuoto pieno, tai varske gavosi kaip rafaelo skonio :)
Tikriausiai per anksti ištraukiau... Po 40 min kepimo vistiek truputį sukrito. Bet kad skanus nesiginčijo niekas :) Ir atrodo labai gražiai.