Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
AUTORIUS:
Jolita
INGREDIENTAI:
120 gramų cukraus
15 gramų kakavos
2 vienetai kriaušių
3 vienetai kiaušinių
240 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai sirupo (klevų)
80 mililitrų grietinėlės (arba pienas)
100 gramų juodojo šokolado
70 mililitrų likerio (kiaušinių)
160 gramų sviesto (arba margarinas (minkštas))
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
70 mililitrų džemo (abrikosų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai dar reikės 1 pasifloro.
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite 5-7mm storio skiltelėmis
Klevų sirupą sumaišykite su citrinų sultimis, gautu mišiniu apipilkite kriaušių skilteles ir palikite apie 30 minučių pamarinuoti šaldytuve.
Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
Sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
Į sviestą įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
Į gautą masę įmaišykite ištirpintą šokoladą.
Atskirai į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gautą sausų ingredientų mišinį įmaišykite į tešlą.
Galiausiai įmaišykite į tešlą kiaušinių likerį bei plaktą grietinėlę.
Supilkite gautą tešlą į sviestu pateptą kepimo formą, susmaigstykite į ją kriaušių skilteles ir kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą aptepkite pašildytu abrikosų džemu bei pasifloro minkštimu.
Skanaus.

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papildomai dar reikės 1 pasifloro.
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite 5-7mm storio skiltelėmis
Klevų sirupą sumaišykite su citrinų sultimis, gautu mišiniu apipilkite kriaušių skilteles ir palikite apie 30 minučių pamarinuoti šaldytuve.
Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
Sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės.
Į sviestą įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
Į gautą masę įmaišykite ištirpintą šokoladą.
Atskirai į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gautą sausų ingredientų mišinį įmaišykite į tešlą.
Galiausiai įmaišykite į tešlą kiaušinių likerį bei plaktą grietinėlę.
Supilkite gautą tešlą į sviestu pateptą kepimo formą, susmaigstykite į ją kriaušių skilteles ir kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą aptepkite pašildytu abrikosų džemu bei pasifloro minkštimu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jolita

Komentarai (3)


  • :) 2012-05-16 14:25

    na,atrodo neblogai. o butinas likeris ir sirupas?


  • Jolita 2012-03-09 13:12

    Be abejo, galima pakoreguoti receptą ir vienus ingredientus pakeisti kitais arba kai kurių atsisakyti, jei nemėgstate arba neturite ;-)


  • VAIDA JUŠKELIENĖ 2012-03-09 11:32

    turėtų būt labai skanus,tik daug produktų reikia :) o tas likeris ar labai ten reikalingas?


Daugiau receptų