Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis pyragas su riešutais ir razinomis
AUTORIUS:
Rimvidas
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (3-4 (gali būti ir mažiau ar daugiau, priklauso nuo mases vientisumo))
1 stiklinė pieno
šiek tiek juodojo šokolado
šiek tiek citrinos rūgšties
50 gramų sviesto
šiek tiek razinų
šiek tiek riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus kiaušinius reikia sumušti į dubenį ir suberti cukrų. Visą masę gerai išmaišyti, patarčiau plakti mikseriu kol cukrus ištirps. Ištirpiname sviestą, kai sviestas pravės, supilti į dubenį kur turime kiaušinius ir cukrų. Vėl plakame mikseriu, įpilame keletą lašiukų citrinos rūgšties. Į puoduką įdedame šokoladą ir užpilame pienu tiek, kad apsemtų šokoladą. Verdame ant silpnos ugnies kol šokoladas ištirpsta. Šaukštuku išmaišome, turi gautis vientisa ruda masė. Ištirpdytą šokoladą supilti į dubenį su jau esamais produktais bei įpilti stiklinę pieno. Visą masę reikia labai gerai išplakti mikseriu. Dedame stiklinę miltų, atsargiai išplakame, paskui dedame antrą stiklinę miltų ir vėl išmaišome. Dedama tol, kol masė taps vientisa, nei per skysta, nei per kieta. Kai masė bus vientisa, galima įdėti skaldytų riešutų, razinų. Ir išmaišoma. Orkaitė įkaitinama iki 200 C apie. Visą paruoštą masę supilti į skardą (ištepti sviestu). Kepti 200 C temperatūroje apie 20 min, paskui sumažinti iki 180 C ir kepti apie 25 min.

Receptą pats sugalvojau. Tad prašau labai nekeikti ir jei nesunku, pasakykit kas ne taip :) Ačiū.

Skanaus :)

Šokoladinis pyragas su riešutais ir razinomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Visus kiaušinius reikia sumušti į dubenį ir suberti cukrų. Visą masę gerai išmaišyti, patarčiau plakti mikseriu kol cukrus ištirps. Ištirpiname sviestą, kai sviestas pravės, supilti į dubenį kur turime kiaušinius ir cukrų. Vėl plakame mikseriu, įpilame keletą lašiukų citrinos rūgšties. Į puoduką įdedame šokoladą ir užpilame pienu tiek, kad apsemtų šokoladą. Verdame ant silpnos ugnies kol šokoladas ištirpsta. Šaukštuku išmaišome, turi gautis vientisa ruda masė. Ištirpdytą šokoladą supilti į dubenį su jau esamais produktais bei įpilti stiklinę pieno. Visą masę reikia labai gerai išplakti mikseriu. Dedame stiklinę miltų, atsargiai išplakame, paskui dedame antrą stiklinę miltų ir vėl išmaišome. Dedama tol, kol masė taps vientisa, nei per skysta, nei per kieta. Kai masė bus vientisa, galima įdėti skaldytų riešutų, razinų. Ir išmaišoma. Orkaitė įkaitinama iki 200 C apie. Visą paruoštą masę supilti į skardą (ištepti sviestu). Kepti 200 C temperatūroje apie 20 min, paskui sumažinti iki 180 C ir kepti apie 25 min.

Receptą pats sugalvojau. Tad prašau labai nekeikti ir jei nesunku, pasakykit kas ne taip :) Ačiū.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Rimvidas

Komentarai (13)


  • Roberta 2011-06-21 12:12

    Šiaip šokolad? labiau patar?iau tirpyti karšto ant ugnies užd?to vanderns vonel?je, o ne su pienu, nes ima kibti prie krašt? ir svilti tavo b?du ;) O šiaip, manau pyragiukas neprastas :)


  • Rimvidas 2009-10-16 12:38

    na wa kaip blogai :) gal kas dar pasidare mano pyraga ? ;-)


  • Irena 2009-10-15 22:57

    Deja jau ne ta pasirinkusi esu ;-(


  • Rimvidas 2009-10-15 22:43

    na juk sakiau kad skanus pyragas ieva :) Na Irena as laisvas :geda:


  • ieva 2009-10-15 22:34

    na iskepiau :-) tikrai skanus pyragas, su arbaa vakare buvo :super: 10 balu ;-)


  • Irena 2009-10-15 22:33

    Noriu vyro kuris kepa pyragus!!!! :fuu: :geda: ;-(


  • Rimvidas 2009-10-15 16:12

    :) sekmes !! :) ir nepamirsk muzikytes kad linksmiau gamintus :) [:-)


  • ieva 2009-10-15 16:06

    na jei sakai skanus, tada siandien pat pagaminsiu, ir parasysiu kad gavosi ;-)


  • Rimvidas 2009-10-15 16:00

    na zinok ieva labai skanus pyragas :) :super: o sokoladas tai juodasis karuna su sveikais riesutais. Na o tuos riesutukus gali isimti ir suskaldzius sudeti i pyraga :) kai bus ant stalo pasakyk :) kaip gavosi


  • ieva 2009-10-15 15:49

    Rimvidai, tai pasakyk ar skanus tas tavo pyragas, o tai nezinau kepti ar ne :-D siaip tai neblogas atrodo pagal rceptuka. ir koki sokolada deti, nebus kad susoks i gumulus, nes taip buna su visokiais "princais" ir "pergalem".


Daugiau receptų