Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis pyragas su varške
AUTORIUS:
Ramlytė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
0.5 stiklinės cukraus (+ 3 šaukštai (įdarui))
3 valgomieji šaukštai kakavos
250 gramų krakmolo
8 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek pieniško šokolado (tarkuotas)
500 gramų varškės
200 gramų aliejaus
šiek tiek razinų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Trynius išsukame su 0,5 stiklinės cukraus, o baltymus išplakame atskirai.
Sudedame į dubenį su kiaušinių tryniais krakmolą, su kepimo milteliais bei kakava sumaišytus miltus, supilame aliejų, suberiame tarkuotą šokoladą, gerai išmaišome ir galiausiai įmaišome kiaušinių baltymus.
Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Įdarui varškę gerai ištriname, kad nebūtu gumulėlių, sumaišome su 2 kiaušiniais, 3 šaukštais cukraus ir gerai išsukame.
Baigiant sukti sudedam vanilinį cukrų ir razinas.
Į paruoštą formą pilame pusę tešlos, atsargiai dedame įdarą ir užpilame likusia tešla.
Kepame kekso formoje 180 laipsnių temperatūroje 35-45 min. (priklausomai nuo orkaitės).
Iškeptą dar šiltą kepinį apibarstome cukraus pudra.
Tai labai skanus ir greitai paruošiamas desertas!

Šokoladinis pyragas su varške

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Trynius išsukame su 0,5 stiklinės cukraus, o baltymus išplakame atskirai.
Sudedame į dubenį su kiaušinių tryniais krakmolą, su kepimo milteliais bei kakava sumaišytus miltus, supilame aliejų, suberiame tarkuotą šokoladą, gerai išmaišome ir galiausiai įmaišome kiaušinių baltymus.
Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Įdarui varškę gerai ištriname, kad nebūtu gumulėlių, sumaišome su 2 kiaušiniais, 3 šaukštais cukraus ir gerai išsukame.
Baigiant sukti sudedam vanilinį cukrų ir razinas.
Į paruoštą formą pilame pusę tešlos, atsargiai dedame įdarą ir užpilame likusia tešla.
Kepame kekso formoje 180 laipsnių temperatūroje 35-45 min. (priklausomai nuo orkaitės).
Iškeptą dar šiltą kepinį apibarstome cukraus pudra.
Tai labai skanus ir greitai paruošiamas desertas!

Receptą atsiuntė Ramlytė

Komentarai (4)


  • hugena 2010-05-22 14:06

    atrodo skaniai :-) . Bet istikruju tai kazko truksta %-) kai isikepiau neatrode ispudingai. :-( Gal tai ir mano kalte.. %-) bet man kazko truksta... :-p gal daugiau sokolado... Kai suvedziau "sokoladinis varskes pyragas" man ismete du variantus abu kepiau sitam is desimt balu duociau 5 :-p o kitam 9 :super: bet tai tik mano nuomone. ;-) o del to kisieliaus tai man atrodo keistokai i pyrago det kisieliaus... :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:


  • Ramlyte 2010-05-03 18:11

    Taip 200-250 g. krakmolo. Arba dar galite taip paeksperimentuoti, vietoje krakmolo dėti sausą kisielių, bet tada jau nereikia nei kakavos nei šokolado.ir tada bus jau nešokoladinis.... :-)


  • Ingrida 2010-05-03 14:03

    Ar tikrai reikia 250g krakl=molo? juk tai labai daug


  • Ramlyte 2010-04-29 18:15

    Rašant kažkur dingo dalis teksto... :-D Į tešlą dar reikia įdėti 3 šaukštus kakavos ir tarkuoto šokolado (pagal skonį)


Daugiau receptų