Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis tortas
AUTORIUS:
Jūratė Mlečkienė
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus (rudais, šokoladiniam pudingui)
190 gramų cukraus (rudasis, šokoladiniam įdarui)
3 valgomieji šaukštai kakavos (šokoladiniam pudingui)
50 mililitrų kavos (espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui)
2 valgomieji šaukštai kavos (tirpi, šokoladiniam įdarui)
3 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų, šokoladiniam pudingui)
6 vienetai kiaušinių (šokoladiniam įdarui)
4 vienetai kiaušinių (tryniai, šokoladiniam pudingui)
500 mililitrų pieno (šokoladiniam pudingui)
430 gramų sausainių (šokoladiniai, torto pagrindui)
100 gramų juodojo šokolado (šokoladiniam įdarui)
90 gramų juodojo šokolado (šokoladiniam pudingui)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos (šokoladiniam įdarui)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos (šokoladiniam pudingui)
100 gramų sviesto (šokoladiniam įdarui)
3 valgomieji šaukštai sviesto (šokoladiniam pudingui)
125 gramai sviesto (torto pagrindui)
1 valgomasis šaukštas romo (tamsus, šokoladiniam įdarui)
20 gramų vanilinio cukraus (šokoladiniam įdarui)
10 gramų vanilinio cukraus (šokoladiniam pudingui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šokoladiniam pudingui dar reikės 2 šaukštų citrinos sulčių.

Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų.
7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!

Šokoladinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, rudais, šokoladiniam pudingui, 150 gramų
  • Cukrus, rudasis, šokoladiniam įdarui, 190 gramų
  • Kakava, šokoladiniam pudingui, 3 valgomieji šaukštai
  • Kava, espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui, 50 mililitrų
  • Kava, tirpi, šokoladiniam įdarui, 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, kukurūzų, šokoladiniam pudingui, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, šokoladiniam įdarui, 6 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, šokoladiniam pudingui, 4 vienetai
  • Pienas, šokoladiniam pudingui, 500 mililitrų
  • Sausainiai, šokoladiniai, torto pagrindui, 430 gramų
  • Šokoladas, juodasis, šokoladiniam įdarui, 100 gramų
  • Šokoladas, juodasis, šokoladiniam pudingui, 90 gramų
  • Druska, šokoladiniam įdarui, 1/4 arbatinio šaukštelio
  • Druska, šokoladiniam pudingui, 1/4 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, šokoladiniam įdarui, 100 gramų
  • Sviestas, šokoladiniam pudingui, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, torto pagrindui, 125 gramai
  • Romas, tamsus, šokoladiniam įdarui, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, šokoladiniam įdarui, 20 gramų
  • Vanilinis cukrus, šokoladiniam pudingui, 10 gramų

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šokoladiniam pudingui dar reikės 2 šaukštų citrinos sulčių.

Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų.
7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jūratė Mlečkienė

Komentarai (2)


  • nemira vasiliauskaite 2013-03-24 09:45

    labai skanu ragavau nenem :super: :-p ;-)


  • Umida 2013-01-12 06:46

    Jurate, it looks very delicious! I will try to cook it soon! :super:


Daugiau receptų