
150 gramų | cukraus (rudais, šokoladiniam pudingui) |
190 gramų | cukraus (rudasis, šokoladiniam įdarui) |
3 valgomieji šaukštai | kakavos (šokoladiniam pudingui) |
50 mililitrų | kavos (espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui) |
2 valgomieji šaukštai | kavos (tirpi, šokoladiniam įdarui) |
3 valgomieji šaukštai | krakmolo (kukurūzų, šokoladiniam pudingui) |
6 vienetai | kiaušinių (šokoladiniam įdarui) |
4 vienetai | kiaušinių (tryniai, šokoladiniam pudingui) |
500 mililitrų | pieno (šokoladiniam pudingui) |
430 gramų | sausainių (šokoladiniai, torto pagrindui) |
100 gramų | juodojo šokolado (šokoladiniam įdarui) |
90 gramų | juodojo šokolado (šokoladiniam pudingui) |
0.25 arbatinio šaukštelio | druskos (šokoladiniam įdarui) |
0.25 arbatinio šaukštelio | druskos (šokoladiniam pudingui) |
100 gramų | sviesto (šokoladiniam įdarui) |
3 valgomieji šaukštai | sviesto (šokoladiniam pudingui) |
125 gramai | sviesto (torto pagrindui) |
1 valgomasis šaukštas | romo (tamsus, šokoladiniam įdarui) |
20 gramų | vanilinio cukraus (šokoladiniam įdarui) |
10 gramų | vanilinio cukraus (šokoladiniam pudingui) |
Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų.
7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!
Šokoladinis tortas

- Cukrus, rudais, šokoladiniam pudingui, 150 gramų
- Cukrus, rudasis, šokoladiniam įdarui, 190 gramų
- Kakava, šokoladiniam pudingui, 3 valgomieji šaukštai
- Kava, espresso kavos, kambario temperatūros, šokoladiniam įdarui, 50 mililitrų
- Kava, tirpi, šokoladiniam įdarui, 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, kukurūzų, šokoladiniam pudingui, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, šokoladiniam įdarui, 6 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, šokoladiniam pudingui, 4 vienetai
- Pienas, šokoladiniam pudingui, 500 mililitrų
- Sausainiai, šokoladiniai, torto pagrindui, 430 gramų
- Šokoladas, juodasis, šokoladiniam įdarui, 100 gramų
- Šokoladas, juodasis, šokoladiniam pudingui, 90 gramų
- Druska, šokoladiniam įdarui, 1/4 arbatinio šaukštelio
- Druska, šokoladiniam pudingui, 1/4 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, šokoladiniam įdarui, 100 gramų
- Sviestas, šokoladiniam pudingui, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, torto pagrindui, 125 gramai
- Romas, tamsus, šokoladiniam įdarui, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, šokoladiniam įdarui, 20 gramų
- Vanilinis cukrus, šokoladiniam pudingui, 10 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Šokoladiniam pudingui dar reikės 2 šaukštų citrinos sulčių.
Tai tortas - šokoladinė bomba. Ypatingai skanu jį valgyti su su plakta grietinėle.
1. TORTO PAGRINDAS. Jam naudojame trintuvu smulkiai sutrupintus šokoladinius sausainius (pvz., "Selga"). Pilame į juos tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo formą 26 cm diametro nuimamais kraštais ir įklojame į ją kepimo popierių. Sausainių masę suberiame į kepimo formą, paskleidžiame ir suformuojame pyrago dugną ir kraštelius, spaudžiant masę šaukštu ar tiesiog ranka.
2.ŠOKOLADINIS ĮDARAS. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 185 ° C. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje.
3.Į nedidelį atskirą dubenėlį supilkite paruoštą ir atvėsintą kambario temperatūros espresso kavą, romą, suberkite tirpios kavos miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Gautą kavos - romo masę gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
4. Šešis kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Trynius su cukrumi gerai išplakite. Į juos supilkite kavos - romo masę. Atidėkite.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į juos ištirpintą šokoladą su sviestu.
6. Abi kiaušinių mases sujunkite į vieną, gerai išmaišykite ir supilkite į torto pagrindą. Kepkite apie 40 min., o po to, gerai jį atvėsinkite, ne nuimdami kepimo formos kraštų.
7. ŠOKOLADINIS PUDINGAS. Kol kepa visos pagrindinės torto dalys, paruoškime užpilą – pudingą. Viename puodelyje ištirpiname sviestą ir šokoladą. Į kitą ne didelį puodą sudedame cukrų, kakao miltelius, krakmolą ir žiupsnelį druskos, gerai išmaišome, pastatome ant ne karštos ugnies ir įmaišome 4 trynius. Labai intensyviai plakame šluotele 1 - 2 min. Nesustodami plakti, lėtai pilame pieną.Maždaug po 40 sek. masė sutirštės. Skoniui pagerinti įlašinkime šiek tiek citrinos. Šokoladinis pudingas paruoštas. Prieš tepant jį ant torto, būtinai 3 val. palaikykite jį šaldytuve.
8. Baigiamasis etapas. Kai pagrindinės torto dalys gerai atvėso, o pudingas sustingo, užtepkite jį ant torto. Sluoksnis turi būti storas. Po to tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 10 val. Papuoškite tortą savo nuožiūra. Skanaus!
Komentarai (2)
labai skanu ragavau nenem :super: :-p ;-)
Jurate, it looks very delicious! I will try to cook it soon! :super: