Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis tortas
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
100 gramų juodojo šokolado
120 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
110 gramų rudojo cukraus
110 gramų rudojo cukraus
170 gramų miltai
30 gramų kakavos
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 lašas vanilės esencijos
200 mililitrų kefyro
400 mililitrų grietinės
300 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
2.
Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti.
3.
Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20 - 30 min. Atvėsusius, perpjauti per pusę, kad turėtume 4.
4.
Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą bei maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.

Skanaus!

Šokoladinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.

  2. Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti.

  3. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20 - 30 min. Atvėsusius, perpjauti per pusę, kad turėtume 4.

  4. Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą bei maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (1)


  • . 2015-03-03 00:13

    Atrodo skaniai, bet aš dar būtinai sulaistyčiau biskvitus alkoholiu (pvz., brendžiu), arba stipria arbata / kava su alkoholiu. Kitaip bus sausas kaip iš kokios Maximos (foto leidžia manyti, kad taip ir yra).


Daugiau receptų