Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis tortas su putėsiais bei bruknėmis
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 valgomieji šaukštai kakavos
4 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
150 gramų graikinių riešutų
1 stiklinė bruknių
350 gramų cukraus
0.5 stiklinės vandens
500 mililitrų grietinėlės (>30%)
350 gramų šokoladas (juodasis)
4 valgomieji šaukštai brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Po truputį pilkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.
3.
Į šią masę sudėkite riešutus (kapotus), kakavą, trintas bruknes ir gerai išmaišykite.
4.
Padenkite kepimo formą kepimo popieriumi, supilkite mišinį ir kepkite apie 20 min iki auksinės rudos spalvos.
5.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sumaišykite jį su brendžiu.
6.
Į puodą su vandeniu suberkite likusį cukrų ir virkite apie 4 min.
7.
Trynius išplakite. Palengva į juos supilkite cukraus tirpalą.
8.
Atskirai išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su šokolado bei trynių masėmis.
9.
Gautus putėsius supilkite ant iškepto ir atvėsinto pagrindo. Viršų papuoškite bruknėmis ir palikite nakčiai šaldytuve.

Šokoladinis tortas su putėsiais bei bruknėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.

  2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Po truputį pilkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.

  3. Į šią masę sudėkite riešutus (kapotus), kakavą, trintas bruknes ir gerai išmaišykite.

  4. Padenkite kepimo formą kepimo popieriumi, supilkite mišinį ir kepkite apie 20 min iki auksinės rudos spalvos.

  5. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sumaišykite jį su brendžiu.

  6. Į puodą su vandeniu suberkite likusį cukrų ir virkite apie 4 min.

  7. Trynius išplakite. Palengva į juos supilkite cukraus tirpalą.

  8. Atskirai išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su šokolado bei trynių masėmis.

  9. Gautus putėsius supilkite ant iškepto ir atvėsinto pagrindo. Viršų papuoškite bruknėmis ir palikite nakčiai šaldytuve.

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai


Daugiau receptų