Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinis varškės pyragas
AUTORIUS:
Dominyka
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
4 valgomieji šaukštai kakavos
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
250 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui:
1 citrinos sultys ir sutarkuota žievelė
1 pakelis vanilinio cukraus (16 gramų)
1 kilogramas varškės
150 gramų sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
Papuošimui:
200 gramų šokolado
migdolų drožlių

Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais ir sukapoti. Kiaušinius išsukti su cukrumi ir viską išminkyti. 5 valandas laikyti šaldytuve. Sviestą su cukraus pudra ištrinti, sudėti vaniliną, citriną, kepimo miltelius, trynius ir dėti į pertrintą varškę. Baltymus išplakt ir atsargiai išmaišyt.
2/3 tešlos iškočioti ir įdėti į kepimo formą, sudėti kremą , iškočioti likusią tešlą ir uždėti ant varškės.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Išlydyti šokoladą ir aptepti ant pyrago viršaus. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei norite, galite ką nors užrašyti ar nupiešti. Skanaus!

Šokoladinis varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kremui:
1 citrinos sultys ir sutarkuota žievelė
1 pakelis vanilinio cukraus (16 gramų)
1 kilogramas varškės
150 gramų sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
Papuošimui:
200 gramų šokolado
migdolų drožlių

Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais ir sukapoti. Kiaušinius išsukti su cukrumi ir viską išminkyti. 5 valandas laikyti šaldytuve. Sviestą su cukraus pudra ištrinti, sudėti vaniliną, citriną, kepimo miltelius, trynius ir dėti į pertrintą varškę. Baltymus išplakt ir atsargiai išmaišyt.
2/3 tešlos iškočioti ir įdėti į kepimo formą, sudėti kremą , iškočioti likusią tešlą ir uždėti ant varškės.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Išlydyti šokoladą ir aptepti ant pyrago viršaus. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei norite, galite ką nors užrašyti ar nupiešti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Dominyka

Komentarai (15)


  • Dominyka 2010-04-18 12:29

    skanu turetu but------> Tiksliau ziauriai skanu :super: :-) ;-) o:-)


  • skanu turetu but 2010-04-17 17:56

    o:-)


  • Dominyka 2010-04-03 13:23

    Kepiai? Kaip isejo??? :-) ;-) :valgau:


  • jolita 2010-03-28 12:09

    labai ai ai ai ai skanus %-) :-)


  • Dominyka 2010-02-10 18:27

    Sveika Sidabrine :-)
    Ar kepiai mano pyraga?
    Jei taip ar skanus? gal ko truksta? :super:


  • Sidarbinė 2010-02-06 12:40

    :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:
    Juokauju nuostabus pyragas.
    :myliu: :myliu: :myliu: :myliu: :myliu: :myliu:
    :bravo: :bravo: :bravo:
    :-)


  • Rasele 2010-01-02 12:16

    Atrodo super turbut ir skonis toks pat :-) ;-)


  • Jolanta 2010-01-01 21:28

    Tikrai puikus pyragas. Mano seimynai patiko :parselis:


  • Karamele 2010-01-01 21:26

    Atrodo skaniai vien pavadinimas sokoladinis varskes pyragas graziai skamba :-)
    Reiks savaitgali isikepti :soku: :-)


  • Dominyka 2010-01-01 21:23

    Manyciau galima.


Daugiau receptų