Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šokoladinių putėsių tortas su riešutais
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
375 gramai cukraus
150 gramų graikinių riešutų (kapoti)
2 valgomieji šaukštai kakavos
4 vienetai kiaušinių (baltymai)
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
0.5 stiklinės vandens
500 mililitrų grietinėlės (38% riebumo)
350 gramų juodojo šokolado
4 valgomieji šaukštai brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Suplakite kiaušinių baltymus, palaipsniui suberkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.
Sudėkite į baltymų masę riešutus bei kakavą ir viską gerai išmaišykite.
Išklokite maždaug 24 cm skersmens kepimo formą kepimo popieriumi ir sudėkite į ją baltymų masę.
Kepkite apie 20 min. iki auksinės rudos spalvos.
Iškepus palikite atvėsti.
Supilkite į puodą vandenį, suberkite 125 g cukraus ir virkite apie 4 minutes.
Tuomet nukelkite sirupą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Kiaušinių trynius gerai išplakite ir švelniai šluotelės pagalba įmaišykite cukraus sirupą.
Turėtų gautis lengvi putėsiai.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite jį su brendžiu.
Nukelkite ištirpintą šokoladą nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušinių trynių bei šokolado mase.
Gautus putėsius supilkite ant iškepto pyrago pagrindo ir padėkite 8 val. šaldytuvą.
Labai skanus pyragas!!!

Šokoladinių putėsių tortas su riešutais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Suplakite kiaušinių baltymus, palaipsniui suberkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.
Sudėkite į baltymų masę riešutus bei kakavą ir viską gerai išmaišykite.
Išklokite maždaug 24 cm skersmens kepimo formą kepimo popieriumi ir sudėkite į ją baltymų masę.
Kepkite apie 20 min. iki auksinės rudos spalvos.
Iškepus palikite atvėsti.
Supilkite į puodą vandenį, suberkite 125 g cukraus ir virkite apie 4 minutes.
Tuomet nukelkite sirupą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Kiaušinių trynius gerai išplakite ir švelniai šluotelės pagalba įmaišykite cukraus sirupą.
Turėtų gautis lengvi putėsiai.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite jį su brendžiu.
Nukelkite ištirpintą šokoladą nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušinių trynių bei šokolado mase.
Gautus putėsius supilkite ant iškepto pyrago pagrindo ir padėkite 8 val. šaldytuvą.
Labai skanus pyragas!!!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (4)


  • chmm 2014-07-17 14:40

    Tai 4 ar 8 kiausiniai?


  • samanta 2012-09-19 15:35

    krabo patis
    reikes:
    kopusto lapas
    desros gabaliukas
    batono 2 gabaliukai
    pomidoro gabaliukas



    ant batono uzdeti desros,koputo lapa o poto pomidora o ant pomidoro uzdeti botona dar karta





    skanaus :super: :super: :super: :super:


  • samanta 2012-09-19 15:26

    arbata su citrina
    reikes:
    griezinelio citrinos
    saukstelio medaus
    stiklines vandens


    citrina ir medu uzpilk verdanciu vandeniu ir megaukis gaivia,imuniteta stiprinancia arbata



    skanaus!!! :super:


  • samanta 2012-09-19 15:21

    mano receptas: varskes spurgytes

    reikes:
    600 g varskes
    4-5 saukstu cukraus
    3kiausiniu
    ziupsnelio druskos
    200 g miltu
    arbatinio saukst. kepimo milteliu
    cukraus pudros


    visus produktusgerai ismaisyk,kol neliks varskes gumuleliu.daryk nedideles spurgytes. jas virk aliejuje, kol graziai paruduos.

    skanaus!!!!
    :super:


Daugiau receptų