Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šonkauliai su žolelėmis ir grietinėlės padažu
AUTORIUS:
Santa Maria
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių
150 mililitrų baltojo vyno (arba vermutas)
100 mililitrų grietinėlės
3 valgomieji šaukštai garstyčių (Dižono)
1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnakų
1 arbatinis šaukštelis rozmarino
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumaišykite vyną su cukrumi, garstyčiomis, rozmarinais ir spaustais česnakais.
2.
Nuimkite membraną nuo šonkaulių ir užpilkite ant jų marinatą. Palikite pastovėti apie 1 val. Marinatą nupilkite nuo mėsos ir atidėkite padažui.
3.
Pabarstykite šonkaulius druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 1 val., kol jie gražiai paruduos ir suminkštės, kepimo metu pavartydami kelis kartus. Vėliau uždenkite šonkaulius folija ir palikite pastovėti 10–15 min.
4.
Tuo tarpu paruoškite padažą. Į keptuvę supilkite ankščiau paruoštą marinatą, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.
5.
Patiekite mėsą su padažu ir virtomis arba keptomis bulvėmis.

Šonkauliai su žolelėmis ir grietinėlės padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite vyną su cukrumi, garstyčiomis, rozmarinais ir spaustais česnakais.

  2. Nuimkite membraną nuo šonkaulių ir užpilkite ant jų marinatą. Palikite pastovėti apie 1 val. Marinatą nupilkite nuo mėsos ir atidėkite padažui.

  3. Pabarstykite šonkaulius druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 1 val., kol jie gražiai paruduos ir suminkštės, kepimo metu pavartydami kelis kartus. Vėliau uždenkite šonkaulius folija ir palikite pastovėti 10–15 min.

  4. Tuo tarpu paruoškite padažą. Į keptuvę supilkite ankščiau paruoštą marinatą, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.

  5. Patiekite mėsą su padažu ir virtomis arba keptomis bulvėmis.

Receptą atsiuntė Santa Maria

Komentarai


Daugiau receptų