Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Spanguoliniai keksiukai su putojančia glazūra
AUTORIUS:
Inesa
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus pudros
120 gramų cukraus
0.3 stiklinės graikinių riešutų (kapoti)
1 stiklinė spanguolių (kapotos)
2 vienetai kiaušinių
240 gramų kvietinių miltų
0.2 arbatinio šaukštelio druskos
100 gramų sviesto (ištirpintas)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
30 mililitrų putojančio vyno (arba putojantis vynas (glaistui))
120 mililitrų putojančio vyno (arba putojantis vynas (tešlai))
0.25 stiklinės baltojo šokolado (smulkintas)
1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Sumaišykite viename dubenyje miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje sumaišykite 120 ml putojančio vyno, kiaušinius, sviestą ir citrinos žievelę.
Sudėkite šlapius ingredientus į sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite vientisą tešlą.
Sudėkite į tešlą graikinius riešutus, spanguoles bei baltojo šokolado drožles ir viską gerai išmaišykite.
Gautą tešlą supilstykite į sviestu pateptas kepimo formeles ir kepkite apie 20 min.
Iškeptus keksiukus išimkite iš kepimo formelių ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
Glazūrai sumaišykite cukraus pudrą, citrinų sultis bei 30 ml putojančio vyno ir šia mase aptepkite pravėsusius keksiukus.
Skanaus.

Spanguoliniai keksiukai su putojančia glazūra

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Sumaišykite viename dubenyje miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje sumaišykite 120 ml putojančio vyno, kiaušinius, sviestą ir citrinos žievelę.
Sudėkite šlapius ingredientus į sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite vientisą tešlą.
Sudėkite į tešlą graikinius riešutus, spanguoles bei baltojo šokolado drožles ir viską gerai išmaišykite.
Gautą tešlą supilstykite į sviestu pateptas kepimo formeles ir kepkite apie 20 min.
Iškeptus keksiukus išimkite iš kepimo formelių ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
Glazūrai sumaišykite cukraus pudrą, citrinų sultis bei 30 ml putojančio vyno ir šia mase aptepkite pravėsusius keksiukus.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai


Daugiau receptų