
120 gramų | cukraus |
60 gramų | medaus |
200 gramų | spanguolių |
60 gramų | manų kruopų |
450 mililitrų | vandens |
Nuovirą perkoškime per marlę, įdėkime medų ir jį išmaišykime, kad ištirptų. Po to suberkime cukrų ir dar pavirkime, kad gautume sirupą. Sirupui užvirus, plona srovele, visą laiką maišant, supilkime manų kruopas. Visą laiką reikia maišyti, kad nesusidarytų gumulai. Ugnį sumažinkime ir dar virkime apie 12 minučių.
Dabar nuimkime puodą nuo ugnies, įpilkime spanguolių sultis ir plakime mikseriu tol, kol susidarys šviesiai rausvi putėsiai. Putėsius sudėkime į vazeles arba dubenėlius ir dėkime į šaldytuvą, kad sustingtų.
Spanguolių putėsis

- Cukrus, 120 gramų
- Medus, 60 gramų
- Spanguolės, 200 gramų
- Manų kruopos, 60 gramų
- Vanduo, 450 mililitrų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Perrinktas, gerai nuplautas ir nusausintas spanguoles sumalkime, išspauskime sultis ir padėkime šaltai. Likusius uogų tirščius užpilkime verdančiu vandeniu, dėkime ant ugnies, užvirinkime, sumažinkime ugnį ir virkime 5 minutes.
Nuovirą perkoškime per marlę, įdėkime medų ir jį išmaišykime, kad ištirptų. Po to suberkime cukrų ir dar pavirkime, kad gautume sirupą. Sirupui užvirus, plona srovele, visą laiką maišant, supilkime manų kruopas. Visą laiką reikia maišyti, kad nesusidarytų gumulai. Ugnį sumažinkime ir dar virkime apie 12 minučių.
Dabar nuimkime puodą nuo ugnies, įpilkime spanguolių sultis ir plakime mikseriu tol, kol susidarys šviesiai rausvi putėsiai. Putėsius sudėkime į vazeles arba dubenėlius ir dėkime į šaldytuvą, kad sustingtų.
Komentarai (5)
nu laaabai skanus dalykas dar ir kucioms darysiu ant batono uzitept kaaaifas :super: :super: :super: :soku2: :super2: :valgau: %-)
neblogai :super: reikes bandyt pasigamint per sventes :bravo:
neblogai :super: reikes bandyt pasigamint per sventes :bravo:
Pritariu :super: :super: :super:
Skaniai labaiatrodo,,, :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: