Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Spanguolių uogienė
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (žievelė)
1 kilogramas cukraus
1 kilogramas spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė.
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.

Spanguolių uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė.
Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoštos uogos ir iš lėto užvirinamos. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atšaldoma ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lėto, graibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos.
Tada sudedamos sutarkuotos citrinos arba apelsino žievelės.
Uogienė supilama į kaitintus stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi.

Komentarai (4)


  • Sabina 2011-09-28 10:14

    Sveiki! Aš spanguoles užsišaldau, o kai reikia, sutrinu su cukrumi arba pasigaminu sau ir šeimynai spanguolių morso (labai puikus rudens, žiemos ir pavasario gėrimas, kai puola sloga, kosulys ir šiaip vitaminų trūkumas kamuoja). O uogienė - tai visiškai kitos skanumynas! Labai labai skanus skanumynas! ;-)


  • Egis 2011-08-16 00:00

    :-) prisirinkau spanguoliu - na pirma mintis su cukrumi sutrinti ir vikas, na bet galvoju - paziuresiu ka ismintis rodo.... o cia uogiene virti tris kartus etc..... %-)
    Tad lieku prie savo - trinsiu su cukrumi :-D


  • Vaikas 2011-08-10 22:11

    Norėjau rašyti tą patį, kad nereikia virti spanguolių %-) , o tik sutrinti su cukrum arba medum. Puikiai išsilaiko, kad ir metus :) :-)


  • rr 2011-07-27 23:06

    Spanguoliu uogu niekas neverda jos yra sutrinamos ar sumalamos ir dedamos zalio visi vitaminai lieka kas yra svarbiausia savaime suprantama su cukrumi :-D


Daugiau receptų