Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Specialus Ričardo sūrio pyragas
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
150 gramų cukraus
150 gramų sausainių
250 gramų sūris (Philadelphia)
350 gramų sūris (Maskarponės)
2 vienetai kiaušinių
80 gramų sviesto
1 vienetas žaliųjų citrinų
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį sudėti sutrupintus sausainius, supilti ištirpintą sviestą. Gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens kepimo formą, ranka paspausti, kad suformuoti pagrindą. Pašauti į iki 200 įkaitintą orkaitę ir apkepti kokias 10min, kad pagrindas sutvirtėtų.
2.
Maskarponės ir Filadelfijos sūrį išplakti su cukrumi, supilti pusę laimo sulčių ir suberti sutarkuotą laimo žievelę, gerai išmaišyti. Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno įdėjimo labai gerai išmaišant (bet mikseriu neplakti, kad nepatektų per daug oro į masę).
3.
Turimą masę supilti ant pagrindo, orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160 laipsnių ir kepti apie 50-60 min, iki varškės masė sutvirtės. Baigus kepti, kelioms valandoms palikti pyragą atvėsti. Patiekti šaltą. Patiekiant galima papuošti uogomis ar plakta grietinėle.

Specialus Ričardo sūrio pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėti sutrupintus sausainius, supilti ištirpintą sviestą. Gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens kepimo formą, ranka paspausti, kad suformuoti pagrindą. Pašauti į iki 200 įkaitintą orkaitę ir apkepti kokias 10min, kad pagrindas sutvirtėtų.

  2. Maskarponės ir Filadelfijos sūrį išplakti su cukrumi, supilti pusę laimo sulčių ir suberti sutarkuotą laimo žievelę, gerai išmaišyti. Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno įdėjimo labai gerai išmaišant (bet mikseriu neplakti, kad nepatektų per daug oro į masę).

  3. Turimą masę supilti ant pagrindo, orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160 laipsnių ir kepti apie 50-60 min, iki varškės masė sutvirtės. Baigus kepti, kelioms valandoms palikti pyragą atvėsti. Patiekti šaltą. Patiekiant galima papuošti uogomis ar plakta grietinėle.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai (2)


  • mmm 2015-02-05 11:58

    Tirpsta burnoje, superinis pyragas! Tik patiekiau ne su uogomis, o su karameliniu padažu - labai tiko


  • Monika 2014-12-14 21:51

    Laaaabai skanus!


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...