
150 gramų | cukraus |
150 gramų | sausainių |
250 gramų | sūris (Philadelphia) |
350 gramų | sūris (Maskarponės) |
2 vienetai | kiaušinių |
80 gramų | sviesto |
1 vienetas | žaliųjų citrinų |
šiek tiek | vanilės |
Specialus Ričardo sūrio pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
- Cukrus, 150 gramų
- Sausainiai, 150 gramų
- Sūris, Philadelphia, 250 gramų
- Sūris, Maskarponės, 350 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, 80 gramų
- Žaliosios citrinos, 1 vienetas
- Vanilė
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėti sutrupintus sausainius, supilti ištirpintą sviestą. Gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens kepimo formą, ranka paspausti, kad suformuoti pagrindą. Pašauti į iki 200 įkaitintą orkaitę ir apkepti kokias 10min, kad pagrindas sutvirtėtų.
Maskarponės ir Filadelfijos sūrį išplakti su cukrumi, supilti pusę laimo sulčių ir suberti sutarkuotą laimo žievelę, gerai išmaišyti. Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno įdėjimo labai gerai išmaišant (bet mikseriu neplakti, kad nepatektų per daug oro į masę).
Turimą masę supilti ant pagrindo, orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160 laipsnių ir kepti apie 50-60 min, iki varškės masė sutvirtės. Baigus kepti, kelioms valandoms palikti pyragą atvėsti. Patiekti šaltą. Patiekiant galima papuošti uogomis ar plakta grietinėle.
Komentarai (2)
Tirpsta burnoje, superinis pyragas! Tik patiekiau ne su uogomis, o su karameliniu padažu - labai tiko
Laaaabai skanus!