Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Spurgos su „Dulce de Leche“ karamele
AUTORIUS:
Karolina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
0.25 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
2.5 stiklinės kvietinių miltų
0.75 stiklinės pieno (šiltas)
0.15 stiklinės vandens (100 laipsnių temperatūros)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
2 stiklinės aliejaus (augalinis)
2 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)
1 stiklinė karamelės („Dulce de Leche“)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užvirinkite pieną ir palikite šiek tiek pravėsti.
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.
Į tą patį dubenį su vandeniu ir mielėmis supilkite pieną, cukrų, druską, įmaišykite kiaušinį, 1 stiklinę miltų ir viską gerai išmaišykite.
Tuomet supilkite likusius miltus ir gerai išminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir padėkite šiltai 1 val., kad tešla pakiltų.
Pakilusią tešlą padalinkite į norimo dydžio rutuliukus (nuo rutuliukų dydžio priklausys spurgų dydis) ir palikite 30 min. pakilti.
Pakilusias spurgas virkite karštame aliejuje, kol jos gražiai paruduoja.
Iškeptas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai ir palikite pravėsti.
Atvėsusiose spurgose su peiliu padarykite skyles ir į jas su konditeriniu švirkštu įspauskite karamelės.
Įdarytas spurgas sudėkite į dubenį, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus.

Spurgos su „Dulce de Leche“ karamele

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Užvirinkite pieną ir palikite šiek tiek pravėsti.
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.
Į tą patį dubenį su vandeniu ir mielėmis supilkite pieną, cukrų, druską, įmaišykite kiaušinį, 1 stiklinę miltų ir viską gerai išmaišykite.
Tuomet supilkite likusius miltus ir gerai išminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir padėkite šiltai 1 val., kad tešla pakiltų.
Pakilusią tešlą padalinkite į norimo dydžio rutuliukus (nuo rutuliukų dydžio priklausys spurgų dydis) ir palikite 30 min. pakilti.
Pakilusias spurgas virkite karštame aliejuje, kol jos gražiai paruduoja.
Iškeptas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai ir palikite pravėsti.
Atvėsusiose spurgose su peiliu padarykite skyles ir į jas su konditeriniu švirkštu įspauskite karamelės.
Įdarytas spurgas sudėkite į dubenį, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Karolina

Komentarai (2)


  • Vika 2016-04-29 18:53

    Kodel vanduo verdantis? O istirpinti mieles siltame vandenyje? :/ itartinas receptas :/


  • Goda 2012-02-09 18:06

    gaminot kazkas?? skaniai gaunasi??


Daugiau receptų