Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Steikas su svogūnų žiedais
AUTORIUS:
Marija
INGREDIENTAI:
1 česnakų
2 vienetai svogūnų
225 gramai kvietinių miltų
125 mililitrai pieno
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek aliejaus
1 kilogramas mesos
60 mililitrų padažo (barbekiu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišyti barbekiu padažą, ketčupą ir smulkiai kapotą česnaką. Sudėti padažą į indą. Šiame padaže išvolioti mėsos gabalus, uždengti ir padėti į šaldytuvą 1-2 val.
Į 3-4 l talpos kepimo indą įpilti aliejaus, kad nuo dugno būtų apie 5 cm, pašauti į orkaitę ir pakaitinti aliejų.
Tuo tarpu supjaustytus stambiais žiedais svogūnus sudėti į indą su pienu. Kitame indelyje sumaišyti miltus su druska.
Šiek tiek mirkytus svogūnus išvolioti miltų mišinyje, po to vėl piene ir vėl miltų mišinyje. Tada sudėti į karštą aliejų ir kepti orkaitėje 3-5 min. Iškepusius svogūnų žiedus sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Mėsą kepti grilyje arba keptuvėje: vieną pusę, išteptą marinadu, kepti 10 min, po to apversti, iškeptą pusę taip pat ištepti marinadu, ir kepti 6-10 min. Iškepusius steikus supjaustyti plonais gabalais ir patiekti ant stalo su svogūnų žiedais.

Steikas su svogūnų žiedais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišyti barbekiu padažą, ketčupą ir smulkiai kapotą česnaką. Sudėti padažą į indą. Šiame padaže išvolioti mėsos gabalus, uždengti ir padėti į šaldytuvą 1-2 val.
Į 3-4 l talpos kepimo indą įpilti aliejaus, kad nuo dugno būtų apie 5 cm, pašauti į orkaitę ir pakaitinti aliejų.
Tuo tarpu supjaustytus stambiais žiedais svogūnus sudėti į indą su pienu. Kitame indelyje sumaišyti miltus su druska.
Šiek tiek mirkytus svogūnus išvolioti miltų mišinyje, po to vėl piene ir vėl miltų mišinyje. Tada sudėti į karštą aliejų ir kepti orkaitėje 3-5 min. Iškepusius svogūnų žiedus sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Mėsą kepti grilyje arba keptuvėje: vieną pusę, išteptą marinadu, kepti 10 min, po to apversti, iškeptą pusę taip pat ištepti marinadu, ir kepti 6-10 min. Iškepusius steikus supjaustyti plonais gabalais ir patiekti ant stalo su svogūnų žiedais.

Receptą atsiuntė Marija

Komentarai


Daugiau receptų