Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Studentiški kepti lašinukai
AUTORIUS:
Tomas
INGREDIENTAI:
100 gramų kiaulės lašinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nenustebkite, bet tai labai paprasta, pigu ir skanu.

Nusipirkite parduotuvėje plonų lašinukų su odele, kurie yra labai pigūs. Juos geriausia pjaustyti sušaldytus, nes atšilę jie lankstosi ir gražiai atpjauti sunku. Supjaustykite su odele 3 cm ilgio, 4mm storio gabaliukais. Dėkite į įkaitusią keptuvę ir kepkite vis apverstami kiekvieną gabaliuką. Baikite kepti kai odelė taps traški, lašinukai paruduos.

Valgyti skanu be prieskonių, tačiau jei mėgstate aštrumą, sūrumą - prieskonių dėkite pagal skonį. Valgyti tinka ir atšalę, prie alaus. Skanaus!

Jei susidaro daug riebalų, juose gerai kepti bulves: jas supjaustykite juostelėmis. Geriausia tiek, kad jos būtų apsemtos (virtų riebaluose). Skaniau nei keptos aliejuje (bet matyt ne sveikiau).

Studentiški kepti lašinukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nenustebkite, bet tai labai paprasta, pigu ir skanu.

Nusipirkite parduotuvėje plonų lašinukų su odele, kurie yra labai pigūs. Juos geriausia pjaustyti sušaldytus, nes atšilę jie lankstosi ir gražiai atpjauti sunku. Supjaustykite su odele 3 cm ilgio, 4mm storio gabaliukais. Dėkite į įkaitusią keptuvę ir kepkite vis apverstami kiekvieną gabaliuką. Baikite kepti kai odelė taps traški, lašinukai paruduos.

Valgyti skanu be prieskonių, tačiau jei mėgstate aštrumą, sūrumą - prieskonių dėkite pagal skonį. Valgyti tinka ir atšalę, prie alaus. Skanaus!

Jei susidaro daug riebalų, juose gerai kepti bulves: jas supjaustykite juostelėmis. Geriausia tiek, kad jos būtų apsemtos (virtų riebaluose). Skaniau nei keptos aliejuje (bet matyt ne sveikiau).

Receptą atsiuntė Tomas

Komentarai (13)


  • anzelika 2010-12-30 14:17

    KAS CIA TOKIO ISPUDINGO


  • Vaiva 2010-12-07 16:20

    Beja, visiskai neriebus sitas patiekalas - lasiniuose riebalu lieka minimaliai, jie kaip cipsai buna.


  • ss 2010-12-07 16:19

    Gyvuliniai nėra nuodas, juose tik cholesterolio yra. Bet paskutiniais tyrimais yra įrodyta, kad cholesterolis ne tik kad naudingas, bet ir būtinas organizmui, svarbu nepiktnaudžiauti.


  • Nežiniukė 2010-08-12 00:06

    Gyvuliniai riebalai tikrai NĖRA sveikesni už augalinius :-)


  • Vaikas 2010-08-11 21:51

    Paskutinis komentaras, kad aliejus yra sveikiau už natūralius taukus yra neteisingas. Gyvuliniai riebalai yra sveikesni už augalinius.


  • Linksmute :) 2010-08-06 20:45

    einu kepti. :-D


  • gurmanas 2010-03-08 01:27

    cia tai diela :valgau:


  • Renata 2010-01-12 13:37

    nu geras :D prajuokino :D


  • ham 2010-01-06 21:01

    Skanu


  • Tomas 2009-04-21 19:46

    Neriebu. Is lasinuku visi riebalai issilydo. O jei ismsite ir nuvarvinsite, lasinukai net sausi bus. Svarbu, kad keptumete zalius (ne sudytus ar rukytus)


Daugiau receptų