Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Suflakis su tzatziki padažu
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Suflakis tai populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek Suflakis tai populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, tiek ant kepsninės. Česnakų kiekį padaže taip pat galima reguliuoti kaip patinka: jei norisi aštriau- dėti daugiau, jei nepatinka aštrumas- mažiau. Taip pat galima rinktis ir kitokią mėsą, jeigu norisi paeksperimentuoti. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
0.5 kilogramo vištienos krūtinėlė
0.333333 stiklinės graikiško jogurto
0.25 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų
2 valgomieji šaukštai džiovinto raudonėlio
4 skiltelės česnakų
1 arbatinis šaukštelis druskos
0.5 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai
Padažui:
500 mililitrų graikiško jogurto
1 vienetas agurkų
4 skiltelės česnakų
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis baltojo vyno acto
0.25 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišyti jogurtą, aliejų, citrinos žievelę ir sultis. Į marinatą sumesti sutraiškytas česnakų skilteles, suberti raudonėlius, druską, pipirus. Išmaišyti. Sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir palikti 3 val. šaldytuve.
2.
Paruošti padažą. Agurką nulupti, sutarkuoti stambia tarka, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min.
3.
Tada išsiskyrusias sultis nupilti, agurkus nuspausti popieriniu rankšluosčiu. Tirščius sukrėsti į dubenėlį, ten pat sudėti smulkintus česnakus, įpilti acto, aliejaus, sudėti jogurtą, viską išmaišyti. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Padažą vėsinti šaldytuve 1-2 val.
4.
Iškepti vištieną keptuvėje su aliejumi ir suverti ant medinių iešmelių. Patiekti su bulvėmis fri ir padažu.

Suflakis su tzatziki padažu

Recepto autorius: Suflakis tai populiarus greitojo maisto patiekalas Graikijoje. Šiam patiekalui pagaminti užtruks nemažai laiko, tačiau skonis nenuvils. Galima jį kepti tiek keptuvėje, tiek ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai: Padažui: Kepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišyti jogurtą, aliejų, citrinos žievelę ir sultis. Į marinatą sumesti sutraiškytas česnakų skilteles, suberti raudonėlius, druską, pipirus. Išmaišyti. Sudėti vištienos gabalėlius, uždengti ir palikti 3 val. šaldytuve.

  2. Paruošti padažą. Agurką nulupti, sutarkuoti stambia tarka, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min.

  3. Tada išsiskyrusias sultis nupilti, agurkus nuspausti popieriniu rankšluosčiu. Tirščius sukrėsti į dubenėlį, ten pat sudėti smulkintus česnakus, įpilti acto, aliejaus, sudėti jogurtą, viską išmaišyti. Pagardinti pipirais ir, jei reikia, druska. Padažą vėsinti šaldytuve 1-2 val.

  4. Iškepti vištieną keptuvėje su aliejumi ir suverti ant medinių iešmelių. Patiekti su bulvėmis fri ir padažu.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų