Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sūrio tortas su Kalėdinėmis rožėmis
AUTORIUS:
Žaneta
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
7 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
320 gramų cukraus
75 gramai miltai
75 gramai krakmolo
400 mililitrų grietinėlės
500 gramų sūris (maskarponės)
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai želatinos
1 vienetas vanilės
2 vienetai citrinų
120 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminimas: Pagaminkite citrininio kremo, kadangi jam reiks šiek tiek laiko atvėsti.
Citrininis kremas(lemon curd): 1.Smulkiai nutarkuoti citrinų žieveles, išspausti sultis. Į vieną dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, išspaustas sultis, žievelės, druską ir viską lengvai išplakti/išmaišyti. 2.Užkaisti puode vandens, ant jo uždėti dubenėlį su sviestu ir kaitinti kol ištirps. Tuomet supilti į sviestą išmaišytą citrinų ir kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti kol masę sutirštės. Masė turi tapti tokio tirštumo kaip vidutinė blynų tešla. 3.Nuimti dubenėlį nuo puodo ir masę supilti į stiklainėlį. Palaukti kol atvės, tuomet kremas sutirštėja. 4.Laikyti šaldytuve.
2.
Biskvitas:1. Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su vandeniu, supilkite 2/3 cukraus ir plakite, kol masė taps tiršta ir puri, o cukrus visiškai ištirps. 2. Kiaušinio baltymus išplakti iki purumo. Supilkite likusį cukrų, druską ir dar kartą gerai išplakite kol cukrus bus ištirpęs.3. Į trynių masę įdėkite 1/3 baltymų ir išmaišykite mediniu šaukštu. Tuomet sudėkite likusius baltymus ir vėl išmaišykite. Įmaišant iš karto ne visus baltymus, jie mažiau sukrenta.4. Dubenėlyje sumaišykite miltus ir krakmolą. Įsijokite juos į tešlą ir išmaišykite. 5. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite svietu, pabarstykite miltais, supilkite tešlą. Supilus tešlą, mentele ją tolygiai paskirstykite formoje ir kepkite 30 min. 180 ‘C orkaitėje.6. Iškepusį biskvitą išimkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
3.
Kremas:1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad išbrinktų.2. Išplakite grietinėlę. Kai ji ims standėti, supilkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir baikite plakti iki standumo. Maskarponę lengvai išplakite šluotele, sudėkite į grietinėlę ir elektriniu plaktuvu, mažiausiu greičiu išmaišykite iki vientisos masės. 3. Pakaitinkite išbrinkusią želatiną kol ištirps (aš tam naudoju metalinį dubenėlį). Lėtai plakant, nedidele srovėle supilkite želatiną į kremą.
4.
Surinkimas:1. Biskvitą horizontaliai perpjaukite į 3 dalis. Dėkite pirmą lakštą į torto formą, užtepkite pusę turimo citrinio kremo, dėkite maskarponės kremo ir paskirstykite tolygiai po pagrindą. Tuomet dėkite kitą biskvito lakštą, užtepkite likusį citrininį kremą, maskarponės kremo ir dėkite paskutinė biskvito lakštą. Palikite šiek tiek kremo puošybai.2. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti. Sustingusį išimkite iš formos, aptepkite likusiu kremu ir puoškite pagal savo norus.
5.
Pastabos:1.Aš pamiršau sulaistyti biskvito lakštus, tačiau jie nebuvo sausi. Jūs galite prieš surenkant tortą, lakštus apšlakstyti citrinos sirupu ar juoda arbata.
2.Būtinai ragaukite kremą. Jei manote, kad trūkstą saldumo, įdėkite daugiau cukraus pudros.
3.Torto gėlytes padariau iš grietinėlės su Wilton 2D antgaliu, o torto šonus apliejau lydytu šokoladu.

Sūrio tortas su Kalėdinėmis rožėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Gaminimas: Pagaminkite citrininio kremo, kadangi jam reiks šiek tiek laiko atvėsti.
    Citrininis kremas(lemon curd): 1.Smulkiai nutarkuoti citrinų žieveles, išspausti sultis. Į vieną dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, išspaustas sultis, žievelės, druską ir viską lengvai išplakti/išmaišyti. 2.Užkaisti puode vandens, ant jo uždėti dubenėlį su sviestu ir kaitinti kol ištirps. Tuomet supilti į sviestą išmaišytą citrinų ir kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti kol masę sutirštės. Masė turi tapti tokio tirštumo kaip vidutinė blynų tešla. 3.Nuimti dubenėlį nuo puodo ir masę supilti į stiklainėlį. Palaukti kol atvės, tuomet kremas sutirštėja. 4.Laikyti šaldytuve.

  2. Biskvitas:1. Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su vandeniu, supilkite 2/3 cukraus ir plakite, kol masė taps tiršta ir puri, o cukrus visiškai ištirps. 2. Kiaušinio baltymus išplakti iki purumo. Supilkite likusį cukrų, druską ir dar kartą gerai išplakite kol cukrus bus ištirpęs.3. Į trynių masę įdėkite 1/3 baltymų ir išmaišykite mediniu šaukštu. Tuomet sudėkite likusius baltymus ir vėl išmaišykite. Įmaišant iš karto ne visus baltymus, jie mažiau sukrenta.4. Dubenėlyje sumaišykite miltus ir krakmolą. Įsijokite juos į tešlą ir išmaišykite. 5. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite svietu, pabarstykite miltais, supilkite tešlą. Supilus tešlą, mentele ją tolygiai paskirstykite formoje ir kepkite 30 min. 180 ‘C orkaitėje.6. Iškepusį biskvitą išimkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

  3. Kremas:1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad išbrinktų.2. Išplakite grietinėlę. Kai ji ims standėti, supilkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir baikite plakti iki standumo. Maskarponę lengvai išplakite šluotele, sudėkite į grietinėlę ir elektriniu plaktuvu, mažiausiu greičiu išmaišykite iki vientisos masės. 3. Pakaitinkite išbrinkusią želatiną kol ištirps (aš tam naudoju metalinį dubenėlį). Lėtai plakant, nedidele srovėle supilkite želatiną į kremą.

  4. Surinkimas:1. Biskvitą horizontaliai perpjaukite į 3 dalis. Dėkite pirmą lakštą į torto formą, užtepkite pusę turimo citrinio kremo, dėkite maskarponės kremo ir paskirstykite tolygiai po pagrindą. Tuomet dėkite kitą biskvito lakštą, užtepkite likusį citrininį kremą, maskarponės kremo ir dėkite paskutinė biskvito lakštą. Palikite šiek tiek kremo puošybai.2. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti. Sustingusį išimkite iš formos, aptepkite likusiu kremu ir puoškite pagal savo norus.

  5. Pastabos:1.Aš pamiršau sulaistyti biskvito lakštus, tačiau jie nebuvo sausi. Jūs galite prieš surenkant tortą, lakštus apšlakstyti citrinos sirupu ar juoda arbata.
    2.Būtinai ragaukite kremą. Jei manote, kad trūkstą saldumo, įdėkite daugiau cukraus pudros.
    3.Torto gėlytes padariau iš grietinėlės su Wilton 2D antgaliu, o torto šonus apliejau lydytu šokoladu.

Receptą atsiuntė Žaneta

Komentarai


Daugiau receptų