Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sūriu, pomidorų padažu ir jautienos kumpiu užkepti kepsniai
AUTORIUS:
Raminta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 valgomieji šaukštai petražolių (džiovintos, smulkintos)
12 vienetų jaučio kumpio (šalto rūkymo, plonos riekelės)
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė džiūvesėlių (malti)
1 stiklinė pomidorų padažo
600 gramų kiaulės nugarinės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
2 stiklinės mocarelos sūrio (pjaustytas griežinėliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos nugarinę padalinti į keturis didelius kepsnius.
Išplakite dubenyje kiaušinius su petražolėmis, druska bei pipirais.
Supilkite į atskirą dubenį džiūvėsėlius.
Apvoliokite kiaulienos kepsnius paeiliui kiaušiniuose su prieskoniais, o po to džiūvėsėliuose paspaudžiant, kad kepsniai tolygiai pasidengtų džiūvėsėliais.
Sudėkite apvoliotus kepsnius į lėkštę ir palikite per naktį šaldytuve, kad mėsa įgautų prieskonių skonį.
Įkaitinkite keptuvėje virš vidutinės ugnies aliejų ir apkepkite jame kiekvieną kepsnio apie 5-8 min., kad kepsniai gražiai apskrustų ir iškeptų jų vidus (jei mėgstate labai gerai iškepusius kepsnius galite kepti šiek tiek ilgiau).
Iškeptus kepsnius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejus.
Apkeptus kotletus sudėkite į kepimo skardą.
Dėkite ant kiekvieno kepsnio po 3 riekeles jautienos kumpio, 0,25 stiklinės pomidorų padažo ir 0,5 stiklinės mocarela sūrio riekelių.
Taip paruoštus kepsnius kepkite apie 5-10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekite šiltus.
Skanaus.

Sūriu, pomidorų padažu ir jautienos kumpiu užkepti kepsniai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaulienos nugarinę padalinti į keturis didelius kepsnius.
Išplakite dubenyje kiaušinius su petražolėmis, druska bei pipirais.
Supilkite į atskirą dubenį džiūvėsėlius.
Apvoliokite kiaulienos kepsnius paeiliui kiaušiniuose su prieskoniais, o po to džiūvėsėliuose paspaudžiant, kad kepsniai tolygiai pasidengtų džiūvėsėliais.
Sudėkite apvoliotus kepsnius į lėkštę ir palikite per naktį šaldytuve, kad mėsa įgautų prieskonių skonį.
Įkaitinkite keptuvėje virš vidutinės ugnies aliejų ir apkepkite jame kiekvieną kepsnio apie 5-8 min., kad kepsniai gražiai apskrustų ir iškeptų jų vidus (jei mėgstate labai gerai iškepusius kepsnius galite kepti šiek tiek ilgiau).
Iškeptus kepsnius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejus.
Apkeptus kotletus sudėkite į kepimo skardą.
Dėkite ant kiekvieno kepsnio po 3 riekeles jautienos kumpio, 0,25 stiklinės pomidorų padažo ir 0,5 stiklinės mocarela sūrio riekelių.
Taip paruoštus kepsnius kepkite apie 5-10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekite šiltus.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Raminta

Komentarai (1)


  • ligita 2012-10-05 21:33

    labai skanu zinokit ziaurei siulau :super:


Daugiau receptų