Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sushi su šaltai rūkyta lašišos filė
AUTORIUS:
Ina
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
100 gramų lašišų
1 stiklinė ryžių (specialūs suši)
6 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
2 lapai jūros dumblių lapų
0.5 vieneto aguročių
5 vienetai krabų lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžių paruošimas: ryžius perlieti vandeniu ir virti pagal instrukciją ant pakelio. Ryžiams išvirus supilti actą, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
2.
Agurkus, "Zigmo" šaltai rūkytą lašišą ir krabų lazdeles pjaustyti išilgai juostelėmis.
3.
Ant bambukinio kilimėlio, ant kurio gaminsime suši, patiesti maistinę plėvelę, tada dėti jūros dumblio lakštą, ant kurio plonai paskleiti 2-3 v. š. ryžių. Lakšto viršuje palikti maždaug 1,5 cm. nepadengto ryžiais. Ant ryžių lakšto apačioje horizontaliai dėti agurko, "Zigmo" šaltai rūkytos lašišos juosteles ir krabų lazdeles.
4.
Pradedant kraštu, ant kurio sudėtas įdaras, atsargiai vynioti ritinėlį, prilaikant jį bambukiniu kilimėliu. Kraštelį, ant kurio nėra ryžių, patepti vandeniu, kad jis taptų lipnus ir taip lyg “užlipdyti” sušio ritinėlį suspaudžiant jį kilimėliu. Paruoštus sušio ritinėlius supjaustyti su šlapiu peiliu norimo dydžio gabalėliais.
5.
Sušiai patiekiami su sojos padažu, wasabi krienais ir marinuotu imbieru.
Skanaus!

Sushi su šaltai rūkyta lašišos filė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ryžių paruošimas: ryžius perlieti vandeniu ir virti pagal instrukciją ant pakelio. Ryžiams išvirus supilti actą, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.

  2. Agurkus, "Zigmo" šaltai rūkytą lašišą ir krabų lazdeles pjaustyti išilgai juostelėmis.

  3. Ant bambukinio kilimėlio, ant kurio gaminsime suši, patiesti maistinę plėvelę, tada dėti jūros dumblio lakštą, ant kurio plonai paskleiti 2-3 v. š. ryžių. Lakšto viršuje palikti maždaug 1,5 cm. nepadengto ryžiais. Ant ryžių lakšto apačioje horizontaliai dėti agurko, "Zigmo" šaltai rūkytos lašišos juosteles ir krabų lazdeles.

  4. Pradedant kraštu, ant kurio sudėtas įdaras, atsargiai vynioti ritinėlį, prilaikant jį bambukiniu kilimėliu. Kraštelį, ant kurio nėra ryžių, patepti vandeniu, kad jis taptų lipnus ir taip lyg “užlipdyti” sušio ritinėlį suspaudžiant jį kilimėliu. Paruoštus sušio ritinėlius supjaustyti su šlapiu peiliu norimo dydžio gabalėliais.

  5. Sušiai patiekiami su sojos padažu, wasabi krienais ir marinuotu imbieru.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Ina

Komentarai


Daugiau receptų