Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Suši su lašiša
AUTORIUS:
Lijana
INGREDIENTAI:
šiek tiek agurkų
šiek tiek avokadų
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek paprikų
šiek tiek ryžių
šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
šiek tiek lašišų (filė)
2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
šiek tiek sojos padažo
1 valgomasis šaukštas druskos
šiek tiek vasabio
šiek tiek jūros dumblių lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustykite juostelėmis daržoves ir lašišą.
Išvirkite 175 g specialių sušiams skirtų ryžių 250 ml vandens.
Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes.
Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių.
Druską, cukrų ir ryžių actą kaitinkite, kol ištirps druska bei cukrus.
Šiuo padažu užpilkite ryžius ir išmaišykite.
Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.
Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio.
Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, o vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną bei sulipti.
Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni.
Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną.
Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad jis priliptų.
Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
Skanaus.

Suši su lašiša

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Supjaustykite juostelėmis daržoves ir lašišą.
Išvirkite 175 g specialių sušiams skirtų ryžių 250 ml vandens.
Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes.
Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių.
Druską, cukrų ir ryžių actą kaitinkite, kol ištirps druska bei cukrus.
Šiuo padažu užpilkite ryžius ir išmaišykite.
Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši.
Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio.
Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, o vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną bei sulipti.
Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą ir daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni.
Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną.
Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad jis priliptų.
Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.
Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Lijana

Komentarai (18)


  • Snowflake 2013-03-02 15:24

    katik pasigaminau - viskas skanu, ypac ryziai. taciau man tas nori labai nepatiko :( daug nesuvalgysi ir gerai :) su koka kola ypac man tiko. zadu bandyt curry arba ramen gaminti :)


  • Blizgute 2011-01-31 19:58

    Prieš pora dienų buvau japonų restorane ir mačiau kad viena iš pjaustymo idėjų buvo beveik tokia, gal mažesnis gabaliukas buvo, bet viršūne, panašiu kampu nupjauta. Nereikia pulti kitų siūsti pažiūrėt kur kaip pjaustoma, jeigu tu nematei kad taip būna supjaustyta ten kur lankaisi. :)


  • DarkSecret 2011-01-31 13:28

    Merginos, jei vaikstot i Japonu restoranus- turit zinoti, kad Sushi galima pjaustyti ivairiais budais- tiesiog Jus pasirinkdavote Sushi supjaust. tradiciskai. Kaip tik turiu sena Tokio rest. meniu rankose ir kai kurie Sushi supjaust. kaip ir autores. Gyvenkit draugiskai


  • Dominyka 2011-01-31 09:44

    Mes::, tai va, kad japonų restorane, suši būna lygutukais gabaliukais supjaustyta. Tai jei nežinai, tai nepulk teisti kitų kaip Deimantės. Ir išmok rašyt žodį suši, jei jau čia komentuoji. Pritariu Deimantei. Blogai supjaustyta. Bet receptas geras. Ačiū.


  • DarkSecret 2011-01-30 23:25

    Kaip graziai atrodo...o pjaustymo ideja tikrai pavogsiu is autores- atrodo nuostabiai.


  • mes 2011-01-30 16:40

    Deimante, ar esi kada buvusi Japonu restorane?
    Butu neblogai nueiti ir pasiziuréti. Nes suhi buna visaip supjaustyta!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-(


  • gintare 2011-01-27 19:27

    Ne nu su tuo pjaustymu ntai tikrai,komentuoja tarsi susio meistre butu :-D


  • Kristi 2010-10-19 16:20

    Beje susis labai skanus dalykas, tik niekaip neprisiruosiu jo pasigaminti :)


  • Kristi 2010-10-19 16:19

    Blemba kokie zmones idiotai.... "Tik blogai supjaustyta sušio nieks taip nepjausto. gabaliukai turi būti indentiškai lygūs. " Jau nebeturi prie ko prisikabinti.... Kaip zmogus nori taip ir pjausto, o tu jei nori nors ir zvaigzdutes pjaustyk! Maistas ne pasigrozejimui skirtas o valgymui, kad ir kaip graziai padarysi vistiek jis atsidurs pilve. Nors aisku valgosi skaniau kada maistas papuostas :D bet tikrai nereikia aiskinti kaip pjaustyti ar kaip nepjaustyti :D juokinga :D


  • 8-) 2010-07-05 17:26

    taip neblogai atrodo :-) :soku:


Daugiau receptų