Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Svarainių sirupas ir trauktinė
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
1 kilogramas svarainių
1 kilogramas cukraus
1 butelis degtinės (ar spiritas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svarainius švariai nuplauti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, pašalinti sėklas.
2.
Supjaustytus svarainius talpinti į indą, apipilti cukrumi ir palikti per naktį. Kitą dieną pamaišyti, supilti į stiklainį, jei svarainiai nepilnai apsemti sirupu, papildyti cukraus. Uždaryti dangteliu ir palikti vienai, dviem savaitėms. Kartkarčiais (prisiminus) pamaišyti ar pajudinti.
3.
Praėjus nurodytam laikui, matosi, kad svarainių sultys visos išsiskyrė, nukošti, supilti į indelius ir naudoti.
4.
Svarainių sultys labai tinka pagardinti arbatas, gaminant saldžiarūgščius gėrimus, galima naudoti kaip vieną iš ingredientų konditerijoje. Na, o likusius svarainiukus iš sirupo, neišmesti, nes juos padžiovinus pabertus ant sviestinio popierio orkaitėje ar kitoje vietoje, gaunasi gardus skanėstas!!!
5.
Na, o pats paskutinis etapas, tai pasigaminti iš dalies sirupo trauktinę ar užpiltinę. Sumaišyti sirupą (galima lygiomis dalimis, galima atitinkamu santykiu, kokio stiprumo norime) su degtine (išeis švelnesnis) arba su medicininiu spiritu. Bet čia jau tenka pakentėti, nes kuo ilgiau pasistovi, tuo nuostabesnis skonis išeina... šio nuostabaus gintarinės spalvos gėrimo:)))
6.
Tad kol šalnos dar nepakando(?) šių puikių lietuviškų "citrinų" sūlau pasigaminti šių skanių gėrimų, tikrai patiks!!!


Skanaus!!!

Svarainių sirupas ir trauktinė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 50
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Svarainius švariai nuplauti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, pašalinti sėklas.

  2. Supjaustytus svarainius talpinti į indą, apipilti cukrumi ir palikti per naktį. Kitą dieną pamaišyti, supilti į stiklainį, jei svarainiai nepilnai apsemti sirupu, papildyti cukraus. Uždaryti dangteliu ir palikti vienai, dviem savaitėms. Kartkarčiais (prisiminus) pamaišyti ar pajudinti.

  3. Praėjus nurodytam laikui, matosi, kad svarainių sultys visos išsiskyrė, nukošti, supilti į indelius ir naudoti.

  4. Svarainių sultys labai tinka pagardinti arbatas, gaminant saldžiarūgščius gėrimus, galima naudoti kaip vieną iš ingredientų konditerijoje. Na, o likusius svarainiukus iš sirupo, neišmesti, nes juos padžiovinus pabertus ant sviestinio popierio orkaitėje ar kitoje vietoje, gaunasi gardus skanėstas!!!

  5. Na, o pats paskutinis etapas, tai pasigaminti iš dalies sirupo trauktinę ar užpiltinę. Sumaišyti sirupą (galima lygiomis dalimis, galima atitinkamu santykiu, kokio stiprumo norime) su degtine (išeis švelnesnis) arba su medicininiu spiritu. Bet čia jau tenka pakentėti, nes kuo ilgiau pasistovi, tuo nuostabesnis skonis išeina... šio nuostabaus gintarinės spalvos gėrimo:)))

  6. Tad kol šalnos dar nepakando(?) šių puikių lietuviškų "citrinų" sūlau pasigaminti šių skanių gėrimų, tikrai patiks!!!


    Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai (2)


  • Extrymas 2015-02-28 13:23

    As pats pasidarau sito sirupo kai buna svarainiu (lietuvisku citrinu) :) o paskui prasiskiedziu su vandeniu ir !VOLA! turiu limo-pupo-nado :D


  • Viktorija 2014-10-14 15:54

    Skanus,:aš pati žinau kaip dariti :) Deekui. Man 19metu jei Rūpi :D Iki. :>


Daugiau receptų