Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Svarainių uogienė
AUTORIUS:
Austėja
INGREDIENTAI:
800 gramų cukraus
1 kilogramas svarainių
1.5 litro vandens
0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai.
Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai.
Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Apvirti svarainiai su kiaurasamčiu išgriebiami į dubenį.
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (tam naudojami likę 500 ml vandens ir parūgštintas vanduo, kuriame virė vaisiai).
Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi).
Uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Skanaus.

Svarainių uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai.
Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai.
Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Apvirti svarainiai su kiaurasamčiu išgriebiami į dubenį.
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (tam naudojami likę 500 ml vandens ir parūgštintas vanduo, kuriame virė vaisiai).
Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi).
Uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Austėja

Komentarai (6)


  • IRAŠ 2016-10-10 22:57

    Nieko sau, kas sugalvojo dar parūgštinti svarainius, juk jie patys gal už citriną rūgštesni.


  • Dalia k. 2013-10-24 00:21

    pritariu p.As-teisybe,as is svarainiu istraukinu visas sultis,tai trunka net savaite ir gal daugiau-vis is naujo ir is naujo uzberiu cukrumi,tai svarainiuku skilteles lieka mazytes,nukosiu ,dziovinu,o ta syrupa nekaitinta supilstau i svarius sausus butelaicius...tik va =siemet eksperimentuosiu su sultimis:)))


  • Ingrida 2011-10-20 13:49

    Labai neaiskiai aprasytas receptas. :galvoju:


  • As 2011-10-04 13:51

    Kas gi gali virti tokį gerą daiktą kaip svarainius? Tai nusikaltimas-nužudot vitaminus. Reikia daryti sirupą: supjaustyti nuplautus svarainius, užpilti cukrumi (1kg/1kg) ir 3 paras palaikyti, kol cukrus ištraukia iš gabaliukų visą vertę. Tada sirupą nukošiame, o gabaliukus sudžioviname ir valgome vitamininius saldainiukus. :super:


  • Tomas 2008-09-18 13:36

    Taip, svarainius reikia pavirti. Ir vandens labai mazai, nes cukrus issilydo ir skyscio pakankamai padaugeja.


  • Aušra 2008-09-18 13:27

    norejau paklausti ar svarainius reikia apvirti tas 5-10 min. tame tirpale( 1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties)?ir dar sirupas gaminamas tik iš 1,5 stiklines vandens ir 800g cukraus.?


Daugiau receptų