Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Švediškas obuolių pyragas
AUTORIUS:
Donata
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
125 gramai kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
šiek tiek kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui:

1 kg obuolių
150 g cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
250 ml vandens
30 g sviesto
0,5 citrinos sultys
400 g grietinėlės 30%
100 g šokolado

Gaminimas:

Turėjau 30x38 cm kepimo skardą.
Ją išklojau kepimo popieriumi.

Pasiruošiame tešlą:
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išmaišome vandenyje kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Baltymus išplakame iki standžių putų.
3. Sumaišome trynių ir baltymų mases.
4. Į kiaušinių masę po truputį beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Kepimo miltelių į tešlą dėjau nepilną šaukštelį (miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir tik tada įmaišiau į tešlą).
5. Tešlą paskirstome ant kepimo skardos. Tešlos sluoksnis turi būti neaukštesnis kaip 1 cm.
6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje iki 10 min.

Ruošiamas užpilas:
1. Obuolius sutarkuojame labai plonai.
2. Sudedame į vandenį, išmaišome cukrų ir vanilinį cukrų.
3. Kaitiname ant vidutinės ugnies obuolių masę 6 min.
4. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Įmaišome ištirpintą sviestą ir išspaudžiame citrinos sulčių.
5. Grietinėlę išplakiau atskirame inde su 1 šaukštu cukraus pudros.

Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėjau obuolių masę, grietinėlės masę, o viršų pabarsčiau tarkuotu šokoladu.
Šaldytuve laikiau 3 val.
SKANAUS!

Švediškas obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kremui:

1 kg obuolių
150 g cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
250 ml vandens
30 g sviesto
0,5 citrinos sultys
400 g grietinėlės 30%
100 g šokolado

Gaminimas:

Turėjau 30x38 cm kepimo skardą.
Ją išklojau kepimo popieriumi.

Pasiruošiame tešlą:
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išmaišome vandenyje kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Baltymus išplakame iki standžių putų.
3. Sumaišome trynių ir baltymų mases.
4. Į kiaušinių masę po truputį beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Kepimo miltelių į tešlą dėjau nepilną šaukštelį (miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir tik tada įmaišiau į tešlą).
5. Tešlą paskirstome ant kepimo skardos. Tešlos sluoksnis turi būti neaukštesnis kaip 1 cm.
6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje iki 10 min.

Ruošiamas užpilas:
1. Obuolius sutarkuojame labai plonai.
2. Sudedame į vandenį, išmaišome cukrų ir vanilinį cukrų.
3. Kaitiname ant vidutinės ugnies obuolių masę 6 min.
4. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Įmaišome ištirpintą sviestą ir išspaudžiame citrinos sulčių.
5. Grietinėlę išplakiau atskirame inde su 1 šaukštu cukraus pudros.

Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėjau obuolių masę, grietinėlės masę, o viršų pabarsčiau tarkuotu šokoladu.
Šaldytuve laikiau 3 val.
SKANAUS!

Receptą atsiuntė Donata

Komentarai


Daugiau receptų