Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sveikuoliška moliūginė obuolienė
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 60
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Man gardumas - tai ne saldumas. Cukrus turi tik priduoti skonį, o ne groti pirmu smuiku ir užgožti tikrąjį skonį, todėl jo į savo gaminius dedu kuo mažiau. Cinamonas mažina sukraus Man gardumas - tai ne saldumas. Cukrus turi tik priduoti skonį, o ne groti pirmu smuiku ir užgožti tikrąjį skonį, todėl jo į savo gaminius dedu kuo mažiau. Cinamonas mažina sukraus kiekį organizme, citrina, moliūgai, obuoliai - tokie sveiki produktai. Prisiverdu šio gėrio daug ir lepinamės kiek norime, kada norime. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 60
3 litrai moliūgų (tarkuotų)
3 litrai obuolių (tarkuotų)
1 stiklinė vandens
0.5 vieneto citrinų
6 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius imti skanius. Aš naudojau alyvinius ir antaninius. Nuluptus sutarkuoti nesmulkia tarka. Moliūgus taip pat nulupti ir sutarkuoti nesmulkia tarka.
2.
Į storadugnį puodą supilti obuolius, moliūgus, vandenį ir pamaišant virti 20 - 25 minutes.
3.
Tuomet puodą trumpam nukelti, sudėti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, nutarkuoti pusės citrinos žieveles. Maišytuvu gerai viską išmaišau - gaunasi labai puri tyrelė. Neturint rankinio maišytuvo, galima iš karto obuolius ir moliūgus sutarkuoti smulkiai, beliks supilti gale virimo tik priedus. Bet tokia košė labiau linkusi svilti. Dar pavirti 5 - 10 min. maišant, kol tyrė ima šokinėti.
4.
Aš dalį jos supilu į iškaitintus stiklainius, o kitą dalį perpilu į mažesnį, taipogi iškaitintą puodą ir, kai atvėsta, tiek stiklainius, tie puodą laikau šaldytuve. Gaunasi apie 5 l. viralo, bet pas mus jis greitai dingsta - juk taip tinka ant batono, ant košės, ant varškės, ant ledų, galima maišyti į kokteilius, su tyre gaminti pyragus, net tortus.
5.
Švelniai saldu, švelniai rūgštu, aromatinga, nenuodėminga ir skanu. Nesijaučiau citrinos kartumo, nors to bijojau. Recepto sudėtį ir gaminimo eigą sugalvojau pati ir jis mane labai tenkina ir džiugina.

Sveikuoliška moliūginė obuolienė

Recepto autorius: Man gardumas - tai ne saldumas. Cukrus turi tik priduoti skonį, o ne groti pirmu smuiku ir užgožti tikrąjį skonį, todėl jo į savo gaminius dedu kuo mažiau. Cinamonas mažina sukraus ( ...daugiau ) Regina
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 60
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius imti skanius. Aš naudojau alyvinius ir antaninius. Nuluptus sutarkuoti nesmulkia tarka. Moliūgus taip pat nulupti ir sutarkuoti nesmulkia tarka.

  2. Į storadugnį puodą supilti obuolius, moliūgus, vandenį ir pamaišant virti 20 - 25 minutes.

  3. Tuomet puodą trumpam nukelti, sudėti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, nutarkuoti pusės citrinos žieveles. Maišytuvu gerai viską išmaišau - gaunasi labai puri tyrelė. Neturint rankinio maišytuvo, galima iš karto obuolius ir moliūgus sutarkuoti smulkiai, beliks supilti gale virimo tik priedus. Bet tokia košė labiau linkusi svilti. Dar pavirti 5 - 10 min. maišant, kol tyrė ima šokinėti.

  4. Aš dalį jos supilu į iškaitintus stiklainius, o kitą dalį perpilu į mažesnį, taipogi iškaitintą puodą ir, kai atvėsta, tiek stiklainius, tie puodą laikau šaldytuve. Gaunasi apie 5 l. viralo, bet pas mus jis greitai dingsta - juk taip tinka ant batono, ant košės, ant varškės, ant ledų, galima maišyti į kokteilius, su tyre gaminti pyragus, net tortus.

  5. Švelniai saldu, švelniai rūgštu, aromatinga, nenuodėminga ir skanu. Nesijaučiau citrinos kartumo, nors to bijojau. Recepto sudėtį ir gaminimo eigą sugalvojau pati ir jis mane labai tenkina ir džiugina.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai


Daugiau receptų