
Sveikuolių sausainiai pagal Martyną
INGREDIENTAI:
200 gramų | avižų |
50 gramų | graikinių riešutų |
50 gramų | saulėgrąžų |
50 gramų | sezamo sėklų |
50 gramų | spanguolių (džiovintos) |
1 stiklinė | kiaušinių |
1 stiklinė | kvietinių miltų |
100 gramų | sviesto |
50 gramų | razinų |
1 stiklinė | fruktozės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą ištirpiname, jį supilame į avižas ir atvėsiname. Kitame puode išplakame kiaušinius su fruktoze. Supilame grietinę ir išmaišome. Šią masę pilame į avižas, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Razinas ir spanguoles pamerkiame vandenyje ir paliekame 15 min., kad suminkštėtų. Po to jas nusausiname ir pilame į tešlą, taip pat ir sezamus, saulėgrąžas bei smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Iš tešlos ant sviestinio popieriaus formuojame sausainius, kišame į orkaitę ir kepame apie 20 min., kol truputį parus. Skanaus!
Sveikuolių sausainiai pagal Martyną
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Avižos, 200 gramų
- Graikiniai riešutai, 50 gramų
- Saulėgrąžos, 50 gramų
- Sezamo sėklos, 50 gramų
- Spanguolės, džiovintos, 50 gramų
- Kiaušiniai, 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Sviestas, 100 gramų
- Razinos, 50 gramų
- Fruktozė, 1 stiklinė
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Sviestą ištirpiname, jį supilame į avižas ir atvėsiname. Kitame puode išplakame kiaušinius su fruktoze. Supilame grietinę ir išmaišome. Šią masę pilame į avižas, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Razinas ir spanguoles pamerkiame vandenyje ir paliekame 15 min., kad suminkštėtų. Po to jas nusausiname ir pilame į tešlą, taip pat ir sezamus, saulėgrąžas bei smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Iš tešlos ant sviestinio popieriaus formuojame sausainius, kišame į orkaitę ir kepame apie 20 min., kol truputį parus. Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (2)
prasau kuo greiciau pranesti kiek kiausiniu deti ir ka reiskia 1 stikline, gal tai 1 stikline fruktozes ir imusamas 1 kiausinis?
Kaip suprast "kiaušiniai - 1 stiklinė"?