Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Švelnus morkų pyragas
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
150 gramų cukraus pudros
350 gramų cukraus
150 gramų graikinių riešutų (smulkinti)
500 gramų morkų (smulkiai tarkuotos)
0.5 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
3 lašai vanilės (esencija)
5 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
350 mililitrų aliejaus
120 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
300 gramų sūris (grietinėlės (pvz., „Philadelphia“))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė padidės.
Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su prieskoniais bei kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišyti.
Sukrėsti sutarkuotas morkas ir išmaišyti.
Masę sukrėsti į sviestu pateptą ar kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Aptepui gerai išsukti sviestą (kambario temperatūros), grietinėlės (arba, iš bėdos, rikota) sūrį, cukraus pudrą bei vanilę.
Iškepusį pyragą atšaldyti ir aptepti sūrio mase.
Laikyti šaltai.
Skanaus.

Švelnus morkų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė padidės.
Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su prieskoniais bei kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišyti.
Sukrėsti sutarkuotas morkas ir išmaišyti.
Masę sukrėsti į sviestu pateptą ar kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Aptepui gerai išsukti sviestą (kambario temperatūros), grietinėlės (arba, iš bėdos, rikota) sūrį, cukraus pudrą bei vanilę.
Iškepusį pyragą atšaldyti ir aptepti sūrio mase.
Laikyti šaltai.
Skanaus.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (4)


  • MU 2012-03-04 20:45

    As visada dedu maziau aliejaus ir maziau cukraus, visada gaunasi labai gerai ;)


  • Donata 2011-11-12 15:39

    Tikrai skanus. Tik nesvietiskai riebus. Kazin ar sumazinus aliejaus kieki bent per puse, irgi butu toks pat skanus?


  • Rasa 2011-02-04 14:30

    :super: Laaaaabai skanus!!!visi isgyre:))


  • ieva 2010-08-28 15:20

    tobulas tikrai, tik svarbiausia, kad butu saltas


Daugiau receptų