Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šventinė karka su citrina ir rozmarinu
AUTORIUS:
Vytautas
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas kiaulės karkos
1 kilogramas bulvių
2 vienetai citrinų
10 skiltelių česnakų
25 mililitrai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
3 vienetai rozmarino
2 arbatiniai šaukšteliai maltos saldžiosios paprikos
2 arbatiniai šaukšteliai maltos rūkytos paprikos
2 gabalai sultinio kubelių (pagal skonį)
2 arbatiniai šaukšteliai česnako granulių
1 arbatinis šaukštelis kabalinių pipirų
5 vienetai laurų lapų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karką sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paliekame kol užvirs.
2.
Sudedame sultinio kubelius, lauro lapus, kabalinius pipirus bei pagardiname druska. Virti 1,5 valandos.
3.
Bulves kruopščiai nuplauti. Sudėti į puodą ir užpylus šaltu vandeniu uždėti viti. Pagardinti druska.
4.
Bulves taikyti, kad išvirtu kartu su karka.
5.
Išvirtas bulves sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pateptu alyvuogių aliejumi. Bulves labai švelniai spustelėti puodeliu ar grūstuvu kol kraštai paplyšinės.
6.
Įdėti karką į vidurį ir ant jos užspausti pusės citrinos sulčių. Viska - ir bulves, ir karką pagardiname tolygiai prieskoniais bei rozmarinu. Užtarkuojame citrinos žievelės.
7.
Likusią citriną supjaustyti pailgomis skiltelėmis bei išdėlioti skardoje. Česnako skilteles švelniai spustelėkite ir padėliokite taip pat.
8.
Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes - 1 valandą.
9.
Patiekiama su norimu garnyru. Nepagailėkite laiko, nepaprastai gardu. SKANAUS!!!!!!

Šventinė karka su citrina ir rozmarinu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Karką sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paliekame kol užvirs.

  2. Sudedame sultinio kubelius, lauro lapus, kabalinius pipirus bei pagardiname druska. Virti 1,5 valandos.

  3. Bulves kruopščiai nuplauti. Sudėti į puodą ir užpylus šaltu vandeniu uždėti viti. Pagardinti druska.

  4. Bulves taikyti, kad išvirtu kartu su karka.

  5. Išvirtas bulves sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pateptu alyvuogių aliejumi. Bulves labai švelniai spustelėti puodeliu ar grūstuvu kol kraštai paplyšinės.

  6. Įdėti karką į vidurį ir ant jos užspausti pusės citrinos sulčių. Viska - ir bulves, ir karką pagardiname tolygiai prieskoniais bei rozmarinu. Užtarkuojame citrinos žievelės.

  7. Likusią citriną supjaustyti pailgomis skiltelėmis bei išdėlioti skardoje. Česnako skilteles švelniai spustelėkite ir padėliokite taip pat.

  8. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes - 1 valandą.

  9. Patiekiama su norimu garnyru. Nepagailėkite laiko, nepaprastai gardu. SKANAUS!!!!!!

Receptą atsiuntė Vytautas

Komentarai (2)


  • Rolandas 2019-05-18 15:14

    Nepykite, bet frazė pagardinti druska skamba keistai. Yra žodis pasūdyti. Druska - juk ne visai gardu.


  • Gediminas 2016-01-05 08:40

    Žiūrint seilės bėga, viskas ryt bandysiu, ačiū Vytautai, taip ir toliau...


Daugiau receptų