Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šventinė žuvis
AUTORIUS:
Daniel
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 kilogramas žuvies (mėgstama)
2 vienetai svogūnų
3 riekės batono
200 gramų grietinėlės
100 gramų žuvies (ZIGMO raudona)
Padažui:
2 vienetai kiaušinių
140 gramų majonezo
50 gramų kečupo
2 skiltelės česnakų
50 gramų paprikų (saldžioji (trečdalis))
50 gramų krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuskustą ir išdarinėtą žuvį švariai nuplauname, iškerpame krūtininius ir pilvo pelekus, analinį ir nugaros pelekus tik apkerpame. Odą geriausiai pradėti lupti nuo pilvo pradžios. Atskyrus oda nuo vieno šono, ta patį padarome ir kitoje pusėje. Tada žirklėmis kerpame stuburą kuo arčiau galvos. Tada žirkles atsargiai kišame po oda taip, kad galima būtų perkirpti peleką po oda. Tą pati padarome ir su apatiniu peleku. Vėl nestipriai traukiame odą iki uodegos ir pačioje pabaigoje nukerpame. Belieka mėsą atskirti nuo stuburo ir šonkaulių, bei nuvalyti mėsos likučius nuo odos vidinės pusės.
2.
Kol tai darėme, grietinėlėje išmirko batono riekelės, ant aliejaus nestipriai pakepinome smulkiai pjaustytas morkas ir svogūnus. Jei žuvis didesnė nei 1.5 kg, dedu sviesto. Išminkytą batoną kartu su lydekos mėsa malame du kartus, dedame kiaušinius, pakeptas daržoves, druską, ir prieskonius. Iš prieskoniu naudoju juodus maltus pipirus ir vištienos, žuvies prieskonių daug nededu, nes juose esanti citrinos rūgštis gali kiek sugadinti skonį. Faršo masė turėtų būti panaši kaip cepelinų, ar kiek skystesnė.
3.
Žuvies odą guldome “ant nugaros”, ir pirma faršą kemšame į uodegos galą.Tada sudedame likusį, ir guldome “ant pilvo” Faršo reikia įdėti ir į galvą, kad išlaikytų formą. Tada ją perkeliame į kepimo formą ir visą odą ištepame majonezu. Kepama orkaitėje 120° temp. apie 1 val. 20 min. 1 kg žuvies svorio. Iškepus duodame atvėsti.

Šventinė žuvis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Nuskustą ir išdarinėtą žuvį švariai nuplauname, iškerpame krūtininius ir pilvo pelekus, analinį ir nugaros pelekus tik apkerpame. Odą geriausiai pradėti lupti nuo pilvo pradžios. Atskyrus oda nuo vieno šono, ta patį padarome ir kitoje pusėje. Tada žirklėmis kerpame stuburą kuo arčiau galvos. Tada žirkles atsargiai kišame po oda taip, kad galima būtų perkirpti peleką po oda. Tą pati padarome ir su apatiniu peleku. Vėl nestipriai traukiame odą iki uodegos ir pačioje pabaigoje nukerpame. Belieka mėsą atskirti nuo stuburo ir šonkaulių, bei nuvalyti mėsos likučius nuo odos vidinės pusės.

  2. Kol tai darėme, grietinėlėje išmirko batono riekelės, ant aliejaus nestipriai pakepinome smulkiai pjaustytas morkas ir svogūnus. Jei žuvis didesnė nei 1.5 kg, dedu sviesto. Išminkytą batoną kartu su lydekos mėsa malame du kartus, dedame kiaušinius, pakeptas daržoves, druską, ir prieskonius. Iš prieskoniu naudoju juodus maltus pipirus ir vištienos, žuvies prieskonių daug nededu, nes juose esanti citrinos rūgštis gali kiek sugadinti skonį. Faršo masė turėtų būti panaši kaip cepelinų, ar kiek skystesnė.

  3. Žuvies odą guldome “ant nugaros”, ir pirma faršą kemšame į uodegos galą.Tada sudedame likusį, ir guldome “ant pilvo” Faršo reikia įdėti ir į galvą, kad išlaikytų formą. Tada ją perkeliame į kepimo formą ir visą odą ištepame majonezu. Kepama orkaitėje 120° temp. apie 1 val. 20 min. 1 kg žuvies svorio. Iškepus duodame atvėsti.

Receptą atsiuntė Daniel

Komentarai (4)


  • Danielius 2014-12-22 17:48

    Mano močiūtė vestuvių šeimininkė visą gyvenima daro pagal šita recepta,visi švečiai visada gyria,ir kaip užsisako visada sako kad butu lydeka,arba karpis,grietinėlė irgi duoda sultinguma ir mėsa skanėsnė labai skanu :)pas kiekvieną savo receptas :) Ponia Mija kiekvienas turi savo sekretą ir receptą


  • mija 2014-12-22 15:35

    Zuvies nei peleku nei uodegos nesalinu visas grozis i galva farso nekemsu kepant po pasnakre pakisu zalia bulve galva pasikelia i virsu pelekus pastatau su krapstukais i farsa dedu isplaktus baltymus kaparelius jokios grietineles. Cia jau netikes receptas


  • Daneilius 2014-12-17 22:45

    Lašiša aš rašiau bet redakcija šita ištrinė kažkodėl,lašiša aš dedu į žuvies įdara pjaustytą :)


  • Audronė 2014-12-16 19:09

    Receptas geras, bet liko neaišku prie ko čia Zigmo raudona žuvis- nei įdarytos žuvies recepte, nei papuošime jos nerasta- vėžiukai, ikriukai, apelsinai ir daržovytės yra, o kur ta raudonoji?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...