Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šventiniai sausainiai
AUTORIUS:
Ona M.
Porcijų skaičius: 10
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
150 gramų avižinių dribsnių (su džiovintais vaisiais)
150 gramų kokosų drožlių
120 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto
100 gramų juodojo šokolado
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.
2. Įmaišyti kokoso drožles ir avižinius dribsnius.
3. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi ir supilti į miltų - kokosų drožlių - dribsnių mišinį.
4. Sviestą ištirpinti atskirame indelyje, šiek tiek atvėsinti ir supilti į tešlą. Viską gerai išmaišyti.
5.Orkaitę įkaitinti iki 180° C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
6. Iš tešlos formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Jei tešla limpa prie rankų, pirštus retkarčiais sudrėkinti vandeniu.
7. Tešlos rutuliukus sudėti į kepimo skardą, paliekant nemažus tarpus tarp jų, ir kiekvieną rutuliuką suploti šakute ar tiesiog pirštais.
8. Sausainius šauti į labai gerai įkaitusią orkaitę ir kepti 12 – 15 min. Atvėsintus papuošti tirpintu juoduoju šokoladu. Skanaus!

Šventiniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.
2. Įmaišyti kokoso drožles ir avižinius dribsnius.
3. Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi ir supilti į miltų - kokosų drožlių - dribsnių mišinį.
4. Sviestą ištirpinti atskirame indelyje, šiek tiek atvėsinti ir supilti į tešlą. Viską gerai išmaišyti.
5.Orkaitę įkaitinti iki 180° C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
6. Iš tešlos formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Jei tešla limpa prie rankų, pirštus retkarčiais sudrėkinti vandeniu.
7. Tešlos rutuliukus sudėti į kepimo skardą, paliekant nemažus tarpus tarp jų, ir kiekvieną rutuliuką suploti šakute ar tiesiog pirštais.
8. Sausainius šauti į labai gerai įkaitusią orkaitę ir kepti 12 – 15 min. Atvėsintus papuošti tirpintu juoduoju šokoladu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Ona M.

Komentarai


Daugiau receptų