Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varške
AUTORIUS:
Svetlana
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (padažui ir papuošimui)
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
800 gramų jautienos (išpjova)
šiek tiek alyvuogių aliejaus (padažui ir kepimui)
šiek tiek varškės (grūdėta)
šiek tiek druskos
šiek tiek daržovių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais, pabarstoma druska ir pipirais.

Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.

Padažui:
Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.

Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant kepsnio pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.

Skanaus.

Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varške

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais, pabarstoma druska ir pipirais.

Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.

Padažui:
Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.

Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant kepsnio pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.

Skanaus.

Receptą atsiuntė Svetlana

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...