Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šventinis šokoladinis tortas
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus pudros
100 gramų cukraus
20 gramų kakavos
6 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
120 gramų juodojo šokolado
200 gramų pieniško šokolado
200 gramų sviesto (tirpintas)
2 litrai grietinės
40 gramų želatinos
šiek tiek romo (esencija)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinių, 50 g sviesto, su kepimo milteliais sumaišytų miltų, cukraus pudros bei kakavos sumaišykite tešlą biskvitui.
Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite apie 30-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Kremui išplakite grietinę su tirpintu juoduoju šokoladu ir sumaišykite su tirpinta želatina bei romo esencija bei 100 g cukraus.
Iškeptą biskvitą supjaustykite į 3-4 lakštus ir pertepkite juos pasiruoštu kremu.
Perteptą biskvitą palikite per naktį šaldytuve.
Glazūrai pienišką šokoladą ir 150 g sviesto išlydykite vandens vonelėje ir gerai sumaišykite iki vientiso masės.
Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite pasiruošta glazūra.
Papuoškite pagal savo skonį.
Skanaus.

Šventinis šokoladinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš kiaušinių, 50 g sviesto, su kepimo milteliais sumaišytų miltų, cukraus pudros bei kakavos sumaišykite tešlą biskvitui.
Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite apie 30-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Kremui išplakite grietinę su tirpintu juoduoju šokoladu ir sumaišykite su tirpinta želatina bei romo esencija bei 100 g cukraus.
Iškeptą biskvitą supjaustykite į 3-4 lakštus ir pertepkite juos pasiruoštu kremu.
Perteptą biskvitą palikite per naktį šaldytuve.
Glazūrai pienišką šokoladą ir 150 g sviesto išlydykite vandens vonelėje ir gerai sumaišykite iki vientiso masės.
Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite pasiruošta glazūra.
Papuoškite pagal savo skonį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (6)


  • bandziau 2012-02-01 10:40

    na pabandziau as sita tep lep du kartus, ka as galiu pasakyt, kepimo milteliu reik det tikrai zymiai daugiau, nepakils jum ta tesla, gaunasi toki a nesamone, kai dariau antra karta gavos visai nieko tik kepkit mazesnej formoj, nes tesla nepakils taip daug kiek noretusi, siaip receptas nera lb jau blogas, bet as jau nebedarysiu, daug ingridientu, o gaunasi tikrai ne taip kaip turetu, parasykit formos diametra kurioj kepat, nes tai yra lb svarbu, zinau kad 22cm yra per didele :-(


  • xxx 2011-11-10 01:34

    o kaip biskwitus kepti?? iswis niekas nepaiskinta...


  • Violeta 2011-08-13 12:25

    O tai tą kitą kremą, kur su sviestu, šokoladu ir grietinele reikia taip daryti: ištirpdyti sviestą ir šokoladą tada išplakus grietinėlę sumaišyti viską į vientisą masę?


  • Lince 2010-11-23 23:01

    skaniai atrtodo ;-)


  • Inesa 2010-11-03 18:31

    Upss, praleidaidau ingridientus šokoladiniam kremui: 300 g sviesto,200 g šokolado,400 g 35% grietinėlės. Tada gaunasi kremai 2-jų rušių,atsiprašau už žioplumą


  • gelona 2010-11-02 17:52

    is kur ta grietinele atsirado???????????????


Daugiau receptų