Iš kiaušinių, 50 g sviesto, su kepimo milteliais sumaišytų miltų, cukraus pudros bei kakavos sumaišykite tešlą biskvitui.
Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite apie 30-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Kremui išplakite grietinę su tirpintu juoduoju šokoladu ir sumaišykite su tirpinta želatina bei romo esencija bei 100 g cukraus.
Iškeptą biskvitą supjaustykite į 3-4 lakštus ir pertepkite juos pasiruoštu kremu.
Perteptą biskvitą palikite per naktį šaldytuve.
Glazūrai pienišką šokoladą ir 150 g sviesto išlydykite vandens vonelėje ir gerai sumaišykite iki vientiso masės.
Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite pasiruošta glazūra.
Papuoškite pagal savo skonį.
Skanaus.

Šventinis šokoladinis tortas
INGREDIENTAI:
100 gramų | cukraus pudros |
100 gramų | cukraus |
20 gramų | kakavos |
6 vienetai | kiaušinių |
150 gramų | kvietinių miltų |
120 gramų | juodojo šokolado |
200 gramų | pieniško šokolado |
200 gramų | sviesto (tirpintas) |
2 litrai | grietinės |
40 gramų | želatinos |
šiek tiek | romo (esencija) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo miltelių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šventinis šokoladinis tortas
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kakava, 20 gramų
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Šokoladas, juodasis, 120 gramų
- Šokoladas, pieniškas, 200 gramų
- Sviestas, tirpintas, 200 gramų
- Grietinė, 2 litrai
- Želatina, 40 gramų
- Romas, esencija
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Iš kiaušinių, 50 g sviesto, su kepimo milteliais sumaišytų miltų, cukraus pudros bei kakavos sumaišykite tešlą biskvitui.
Gautą tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite apie 30-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Kremui išplakite grietinę su tirpintu juoduoju šokoladu ir sumaišykite su tirpinta želatina bei romo esencija bei 100 g cukraus.
Iškeptą biskvitą supjaustykite į 3-4 lakštus ir pertepkite juos pasiruoštu kremu.
Perteptą biskvitą palikite per naktį šaldytuve.
Glazūrai pienišką šokoladą ir 150 g sviesto išlydykite vandens vonelėje ir gerai sumaišykite iki vientiso masės.
Kitą dieną išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite pasiruošta glazūra.
Papuoškite pagal savo skonį.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (6)
na pabandziau as sita tep lep du kartus, ka as galiu pasakyt, kepimo milteliu reik det tikrai zymiai daugiau, nepakils jum ta tesla, gaunasi toki a nesamone, kai dariau antra karta gavos visai nieko tik kepkit mazesnej formoj, nes tesla nepakils taip daug kiek noretusi, siaip receptas nera lb jau blogas, bet as jau nebedarysiu, daug ingridientu, o gaunasi tikrai ne taip kaip turetu, parasykit formos diametra kurioj kepat, nes tai yra lb svarbu, zinau kad 22cm yra per didele :-(
o kaip biskwitus kepti?? iswis niekas nepaiskinta...
O tai tą kitą kremą, kur su sviestu, šokoladu ir grietinele reikia taip daryti: ištirpdyti sviestą ir šokoladą tada išplakus grietinėlę sumaišyti viską į vientisą masę?
skaniai atrtodo ;-)
Upss, praleidaidau ingridientus šokoladiniam kremui: 300 g sviesto,200 g šokolado,400 g 35% grietinėlės. Tada gaunasi kremai 2-jų rušių,atsiprašau už žioplumą
is kur ta grietinele atsirado???????????????