Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Sviestiniai sausainiai
AUTORIUS:
http://skonisirkvapas.blogspot.com
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus ((naudojau rudąjį))
2 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Kambario temperatūros sviestą, skystą medų išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite miltus,druskytę ir viską gerai išminkykite, tešla turi nelipti prie rankų. Suformuokite rutulį ir įdekite į šaldytuvą 30 min.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. Tešlą iškočiokite apie 5 mm storio ir su formelėmis išspauskite kokius tik norite sausainiukus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jo sausainiukus. Kepti apie 15min.

Sviestiniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kambario temperatūros sviestą, skystą medų išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite miltus,druskytę ir viską gerai išminkykite, tešla turi nelipti prie rankų. Suformuokite rutulį ir įdekite į šaldytuvą 30 min.

Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. Tešlą iškočiokite apie 5 mm storio ir su formelėmis išspauskite kokius tik norite sausainiukus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jo sausainiukus. Kepti apie 15min.

Receptą atsiuntė http://skonisirkvapas.blogspot.com

Komentarai (13)


  • Adelė 2020-03-31 21:10

    Labai skanus sausainiai išėjo ačiū


  • Jamyyyy 2016-11-28 15:22

    Labai skanūs ir labai lengva pagaminti.


  • Ass 2016-10-15 14:42

    Kiek laiko kepti?


  • ana 2015-12-26 18:21

    niam


  • audrone 2015-09-14 18:10

    labai skanus.mano dukrytes megstamiausi.
    kepam 180temp.kol graziai pagelsta.


  • gita 2013-11-14 21:45

    :super: paprasti ir skanus


  • Saulytea 2013-03-07 18:27

    Kiek laiko kept? %-)


  • (...) 2011-06-22 15:53

    veeeeeee :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:


  • (anonimas) 2011-05-03 09:43

    taigi parasyta kad kepti 180C ikaitintoje orkaiteje. O kiek laiko, tai kol pasidarys svelniai auksines spalvos, kas cia gali buti neaisku, kaip ir visi sviestiniai sausainiai


  • CheRre 2011-05-02 18:14

    Krč, visi rašo super, skanūs, bet tai gaila parašyt kokioj temperatūroj, kaip specialiai :-D


Daugiau receptų