Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Švilpikai (šiuškės)
AUTORIUS:
Virėja
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
2 vienetai kiaušinių
10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
300 gramų varškės
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite bulves ir leiskite joms atvėsti, o tuomet sutrinkite.
Gautą bulvių košę sumaišykite su varške.
Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir viską gerai ištrinkite.
Ant miltais pabarstyto stalo, paėmę gabalą tešlos, voliokite volelius.
Tuomet juos suplokite ir supjaustykite kvadratėliais.
Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite švilpikus.
Vidutinio karštumo orkaitėje (maždaug 180 laipsnių temperatūroje) kepkite juos tol, kol gražiai paruduos.
Skaniausia su grybų padažu (grietinė, sviestas ir grybai).
Skanaus.

Švilpikai (šiuškės)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išvirkite bulves ir leiskite joms atvėsti, o tuomet sutrinkite.
Gautą bulvių košę sumaišykite su varške.
Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir viską gerai ištrinkite.
Ant miltais pabarstyto stalo, paėmę gabalą tešlos, voliokite volelius.
Tuomet juos suplokite ir supjaustykite kvadratėliais.
Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite švilpikus.
Vidutinio karštumo orkaitėje (maždaug 180 laipsnių temperatūroje) kepkite juos tol, kol gražiai paruduos.
Skaniausia su grybų padažu (grietinė, sviestas ir grybai).
Skanaus.

Receptą atsiuntė Virėja

Komentarai (1)


  • gerda 2012-11-30 16:47

    o kuo galima pakeisti varske ;-)


Daugiau receptų