Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Svogūninė duona
AUTORIUS:
Verutė
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (grūsti)
1 arbatinis šaukštelis kalendrų
4 vienetai svogūnų
500 gramų ruginių miltų
250 gramų kvietinių miltų (su sėlenomis)
550 mililitrų vandens
4 arbatiniai šaukšteliai druskos
šiek tiek aliejaus
50 gramų mielių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Stiklinėje šilto vandens ištirpinti cukrų ir mieles, palaikyti 10 min.
Dubenyje sumaišyti miltus, druską, pipirus, kalendrą, mieles ir likusį šiltą vandenį. Išmaišyti ir išminkyti tešlą.
Padaryti iš tešlos kamuolį, patepti viršų vandeniu ir palaikyti šiltoje vietoje 1 val.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje iki rudos spalvos. Pakepintus svogūnus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Stalą pabarstyti miltais ir dar kartą išminkyti tešlą, į ją sudedant svogūnus.
Suformuoti 4 kepaliukus, uždengti rankšluosčiu ir dar palaikyti 30 min.
Apipurkšti vandeniu kepaliukų viršų ir kepti 250 laipsnių orkaitėje 10 min. Po to sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti apie 30 min.

Svogūninė duona

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Stiklinėje šilto vandens ištirpinti cukrų ir mieles, palaikyti 10 min.
Dubenyje sumaišyti miltus, druską, pipirus, kalendrą, mieles ir likusį šiltą vandenį. Išmaišyti ir išminkyti tešlą.
Padaryti iš tešlos kamuolį, patepti viršų vandeniu ir palaikyti šiltoje vietoje 1 val.
Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje iki rudos spalvos. Pakepintus svogūnus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Stalą pabarstyti miltais ir dar kartą išminkyti tešlą, į ją sudedant svogūnus.
Suformuoti 4 kepaliukus, uždengti rankšluosčiu ir dar palaikyti 30 min.
Apipurkšti vandeniu kepaliukų viršų ir kepti 250 laipsnių orkaitėje 10 min. Po to sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti apie 30 min.

Receptą atsiuntė Verutė

Komentarai


Daugiau receptų