Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Svogūnų pyragas
AUTORIUS:
Audronė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Pyragas nesaldus, patinka net ir nelabai mėgstantiems pyragus. Galima naudoti įvairias mėgstamas sėklas, lengvai pagaminamas. Užpilui galima naudoti ne tik grietinę, bet ir Pyragas nesaldus, patinka net ir nelabai mėgstantiems pyragus. Galima naudoti įvairias mėgstamas sėklas, lengvai pagaminamas. Užpilui galima naudoti ne tik grietinę, bet ir jogurtą arba majonezą. Skanus ir šiltas, ir šaltas. (...daugiau) Audronė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai svogūnų
1 stiklinė miltai
100 mililitrų grietinės
6 valgomieji šaukštai pieno
5 valgomieji šaukštai lukštentos saulėgrąžos (arba šalavijo sėklų)
1 vienetas kiaušinių
3 valgomieji šaukštai aliejaus (kepimui)
45 gramai kepinių margarino (arba sviesto)
1 valgomasis šaukštas aguonų
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pakepinti ant aliejaus keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs, užberti druskos.
2.
Į prasijotus miltus įberti kepimo miltelius, druskos, sudėti pasmulkintą margariną, įpilti 6 v.š. pieno, išminkyti, kol nelips prie rankų.
3.
Iškočioti lakštą tokio dydžio kaip kepimo forma, įdėjus suformuoti kraštelius.
4.
Sudėti atvėsintus keptus svogūnus.
5.
Užpilui suplakti kiaušinį su grietine, žiupsneliu druskos, įtarkuoti muskato riešuto. Užpilti svogūnus, užberti aguonas, saulėgrąžas.
6.
Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 min.

Svogūnų pyragas

Recepto autorius: Pyragas nesaldus, patinka net ir nelabai mėgstantiems pyragus. Galima naudoti įvairias mėgstamas sėklas, lengvai pagaminamas. Užpilui galima naudoti ne tik grietinę, bet ir ( ...daugiau ) Audronė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pakepinti ant aliejaus keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs, užberti druskos.

  2. Į prasijotus miltus įberti kepimo miltelius, druskos, sudėti pasmulkintą margariną, įpilti 6 v.š. pieno, išminkyti, kol nelips prie rankų.

  3. Iškočioti lakštą tokio dydžio kaip kepimo forma, įdėjus suformuoti kraštelius.

  4. Sudėti atvėsintus keptus svogūnus.

  5. Užpilui suplakti kiaušinį su grietine, žiupsneliu druskos, įtarkuoti muskato riešuto. Užpilti svogūnus, užberti aguonas, saulėgrąžas.

  6. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 min.

Receptą atsiuntė Audronė

Komentarai


Daugiau receptų