Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Svogūnų pyragas su šprotais
AUTORIUS:
Pupa
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek alyvuogių (įdarui)
šiek tiek čiobrelių (įdarui)
šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
2 vienetai pomidorų pastos (įdarui)
500 gramų porų (įdarui)
500 gramų svogūnų (įdarui)
200 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
šiek tiek druskos (įdarui)
1 valgomasis šaukštas aliejaus
1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
160 gramų šprotų (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Miltus sumaišyti su druska ir mielėmis. Iš lėto supilti šiltą vandenį ir aliejų. Maišytit tešlą ne mažiau kaip 5 min. Tada uždengti rankšluosčiu ir kildinti tešlą 1 val.
Svogūnus ir porus supjaustyti plonais žiedais ir apkepti aliejuje, kad suminkštėtų.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę, supjaustyti kubeliais ir sudėti į svogūnus. Sudėti prieskonius, uždengti ir troškinti 45 min. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos, dangtį nuimti. Troškinį atvėsinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais. Tešlą iškočioti, įdėti į formą, padaryti kraštelius. Ant tešlos sudėti įdarą, šprotus ir alyvuoges.
Kepti apie 30 min.

Svogūnų pyragas su šprotais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišyti su druska ir mielėmis. Iš lėto supilti šiltą vandenį ir aliejų. Maišytit tešlą ne mažiau kaip 5 min. Tada uždengti rankšluosčiu ir kildinti tešlą 1 val.
Svogūnus ir porus supjaustyti plonais žiedais ir apkepti aliejuje, kad suminkštėtų.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę, supjaustyti kubeliais ir sudėti į svogūnus. Sudėti prieskonius, uždengti ir troškinti 45 min. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos, dangtį nuimti. Troškinį atvėsinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais. Tešlą iškočioti, įdėti į formą, padaryti kraštelius. Ant tešlos sudėti įdarą, šprotus ir alyvuoges.
Kepti apie 30 min.

Receptą atsiuntė Pupa

Komentarai


Daugiau receptų