Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tabulė su avinžirniais
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Tabulė yra vienas iš populiariausių Libano virtuvės patiekalų, kurį libaniečiai laiko atskiru patiekalu, kai tuo tarpu daugelyje šalių tai laikoma salotomis. Tabulės vardas Tabulė yra vienas iš populiariausių Libano virtuvės patiekalų, kurį libaniečiai laiko atskiru patiekalu, kai tuo tarpu daugelyje šalių tai laikoma salotomis. Tabulės vardas kilęs iš arabų kalbos žodžio "Taabil" reiškiančio "gardinimą prieskoniais". Šis patiekalas yra neįsivaizduojamas be šviežių pomidorų, bulguro (jį galima pakeisti bolivinėmis balandomis) ir žalumynų. Nors tradicinėje tabulėje pirmuoju smuiku griežia žalumynai - Europoje juos nurungia kruopos. Tad šitame variante ir naudojau daugiau kruopų. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė bulguro
0.5 stiklinės avinžirniai
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas agurkų
6 vienetai vyšninių pomidorų
1 pundelis petražolių
1 saujelė mėtų (lapeliai)
4 vienetai krapų
Užpilui:
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Avinžirnius 12 val. mirkyti vandenyje. Po to virti 2 val. Bulgurą virti apie 5-8 min.
2.
Bulguro kruopas ir avinžirnius suberti į dubenį. Ten pat suberti ir į 4 dalis supjaustytus pomidoriukus, kubeliais supjaustytą papriką bei agurką. Žalumynus sukapoti ir taip pat suberti į dubenį.
3.
Atskirame inde sumaišyti aliejų su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Apšlakstyti salotas šiuo mišiniu ir gerai išmaišyti.

Tabulė su avinžirniais

Recepto autorius: Tabulė yra vienas iš populiariausių Libano virtuvės patiekalų, kurį libaniečiai laiko atskiru patiekalu, kai tuo tarpu daugelyje šalių tai laikoma salotomis. Tabulės vardas ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Užpilui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Avinžirnius 12 val. mirkyti vandenyje. Po to virti 2 val. Bulgurą virti apie 5-8 min.

  2. Bulguro kruopas ir avinžirnius suberti į dubenį. Ten pat suberti ir į 4 dalis supjaustytus pomidoriukus, kubeliais supjaustytą papriką bei agurką. Žalumynus sukapoti ir taip pat suberti į dubenį.

  3. Atskirame inde sumaišyti aliejų su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Apšlakstyti salotas šiuo mišiniu ir gerai išmaišyti.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai (1)


  • Gaspadinė 2020-01-30 12:04

    Nereikia tų avinžirnių taip ilgai virti. Jei išmirkyti per naktį, tai 20 min pilnai gana, kad išvirtų


Daugiau receptų