Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tamsieji keksiukai
AUTORIUS:
silvijuma
Porcijų skaičius: 17
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 17
200 gramų miltai
180 gramų sviesto
70 gramų cukraus
100 mililitrų pieno
50 mililitrų aliejaus
2 vienetai kiaušinių
1.5 valgomojo šaukšto uogienės ((pvz. agrastų, juodųjų serbentų) )
1 valgomasis šaukštas kakavos (karčioji)
1 pakelis šokoladas (juodasis)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis kavos (tirpi)
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.
2.
Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.
3.
Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.
4.
Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.
5.
Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka
6.
Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios). Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.
7.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Keksiukų viršus turi suaižėti. Išėjo 17 nemažų keksiukų. Skanaus

Tamsieji keksiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 17
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.

  2. Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.

  3. Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.

  4. Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.

  5. Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka

  6. Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios). Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.

  7. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Keksiukų viršus turi suaižėti. Išėjo 17 nemažų keksiukų. Skanaus

Receptą atsiuntė silvijuma

Komentarai


Daugiau receptų