
Biskvitui: | ||
350 gramų | miltai | |
200 gramų | cukraus | |
200 gramų | kepinių margarino | |
180 gramų | dirbtinio medaus | |
3 vienetai | kiaušinių | |
1 arbatinis šaukštelis | sodos | |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamono | |
0.3 arbatinio šaukštelio | maltų gvazdikėlių | |
Kremui: | ||
450 mililitrų | grietinėlės | |
450 mililitrų | grietinės | |
4 valgomieji šaukštai | cukraus | |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudros | |
15 gramų | želatinos | |
šiek tiek | citrinų sultys | |
šiek tiek | džiovintų slyvų | |
Sulaistymui: | ||
250 mililitrų | juodosios arbatos (sultys arba alkoholis) |
Tamsus medaus tortas su džiovintomis slyvomis
( )
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
- Miltai, 350 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kepinių margarinas, 200 gramų
- Dirbtinis medus, 180 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti gvazdikėliai, 1/3 arbatinio šaukštelio
- Grietinėlė, 450 mililitrų
- Grietinė, 450 mililitrų
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, 3 valgomieji šaukštai
- Želatina, 15 gramų
- Citrinų sultys
- Džiovintos slyvos
- Juodoji arbata, sultys arba alkoholis, 250 mililitrų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Gaminame biskvitą: cukrų, medų, margariną, prieskonius dedame į puodą ir maišydami kaitiname, kol viskas ištirps. Masę atvėsiname tiek, kad galėtume supilti plaktus kiaušinius (turi būti maloniai šilta, bet ne karšta, nes sutrauks kiaušinius). Viską gerai išmaišome.
Supilame actu nugesintą sodą ir greitai maišome, kol soda putoja.
Po truputį beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad gautume grietinės tirštumo tešlą. Aš subėriau apie 370 gr. Jų kiekis priklausys ir nuo kiaušinių dydžio, tad tikslaus neįvardinsiu.
Visą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 1 valalndą. Po 45 min. patikrinkite biskvitą mediniu pagaliuku, ir jei jis aplipęs tešla - kepkite dar.
Iškeptą biskvitą atvėsiname ir supjaustome į plonus 5 papločius. Papločių kiekis gali skirtis priklausomai nuo to, kokio skersmens formoje kepsite.
Gaminame gremą: želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti.
Grietinėlę išplakame iki standumo su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties (ant peilio galiuko).
Grietinę truputį paplakame su cukraus pudra (galima naudoti ir cukrų, bet gali jaustis jo kristaliukų). Sumaišome su grietinėle, įpilame citrinos sulčių pagal skonį.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname (!!!), plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu mikserio greičiu labai trumpai paplakame - tik kad sumaišyti želatiną su kremu. Jei sumaišius grietinėlę su grietine kremas būna pakankamai standus - želatinos galite ir nenaudoti.
Sudedame pjaustytas džiovintas slyvas. Jei kremas nepakankamai standus tepimui, palaikome šaldytuve.
Surenkame tortą: kiekvieną biskvitą sulaistome ir sutepame kremu. Paliekame nakčiai, kad sustingtų.
Papuošimui nupjoviau pakilusį biskvito viršų ir sumaliau jį trintuvų į trupinius. Tortą aptepiau trupučiu kremo (be slyvų) ir apibarsčiau trupiniais.
Komentarai