Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tarkuotų bulvių košė
AUTORIUS:
Lina
INGREDIENTAI:
12 vienetų bulvių
1 vienetas svogūnų
1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
900 gramų vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedami žalių bulvių tarkiai ir maišant pavirinama, kol sutirštėja.
Tada pridedama taukuose pakepintų svogūnų, druskos ir košė statoma į orkaitę patroškinti.
Valgoma viena, arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Skanaus.

Tarkuotų bulvių košė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į verdantį pasūdytą vandenį sudedami žalių bulvių tarkiai ir maišant pavirinama, kol sutirštėja.
Tada pridedama taukuose pakepintų svogūnų, druskos ir košė statoma į orkaitę patroškinti.
Valgoma viena, arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai (9)


  • maryte47 2013-10-24 16:57

    Kažkada kai mokiausi Vilniuje,gyvenome bendrabutyje,tai virdavome panašią košę.Prisiminaiu-buvo labai skanu....


  • Aukštaitė 2012-08-30 10:33

    Labai skani košė ir man, aukštaitei, ji visai nekelia siaubo ;) Verdu ją senokai ir dalinai piene. T.y. pradedu virti vandenyje, o po to pilu pieną ir dedu sviesto. Nu labai skanu. O va patrošinti nebandžiau. Reiks išbandyti.


  • Tutsi 2011-02-04 13:44

    teko ir man pas viena zemaiti valgyti silkines koses, labai skanu.... tik jokiu kruopu ten nebuvo :-( Ir vire maciau piene :super:


  • nindzeee1 2011-02-04 13:20

    ne ne,linkse tu kazka maisai,silkine kose verdama su kruopom,bet kokiom ,o si kose tarkine,nemaisykit spalvu :-(


  • lape 2011-01-05 10:33

    Mama virdavo šią košę.Padarydavo prie jos spirgučių ir grietinės padažą.Suvalgyti galima daug...ir tikrai l.skanu.Šią košę(tik be padažo)duodavo valgyti ligoniams po dizinterijos ar persirgus šiltine.


  • Mazytis stebuklas mano gyvenime... 2010-08-06 20:59

    Tikrai labai skani kose %-) verta issitroskinti ;-)


  • vitalė 2009-10-20 16:02

    mūsų šeimoje tarkius deda į gerokai apvirtas perlines kruopas arba žirnius. šis receptas geriau žinomas daliai žemaičių, o aukštaičiams kelia pasibaisėjimą- vaizdelis nekoks- spalva kaip ir cepelinų. bet užtat skonis... kaip cepelinų su kruopom...hiii :-D


  • nostalgija 2009-04-15 16:13

    aš verdu piene, labai svyla, bet skanu.


  • linkse 2008-10-15 16:15

    ši koše vadinam " šilkine koše "


Daugiau receptų