Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena "Triušis"
AUTORIUS:
Regina
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
2 kilogramai bulvių
0.5 vieneto citrinų
šiek tiek česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai)
šiek tiek juodųjų pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis)
šiek tiek laurų lapų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių (šaldytos)
šiek tiek rozmarino
1 vienetas salierų (stiebais)
1 vienetas svogūnų
4 vienetai svogūnų (raudonasis)
150 gramų taukų (riebalų)
4 vienetai triušienos (šlaunelės)
1 vienetas kiaušinių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, virti su prieskoniais - pipirais, lapeliais ir druska, tol kol atsiskirs mėsa nuo kaulų. Bulves sutarkuoti su baltuoju svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, gerai išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę. Taukuose, ar kitokiuose riebaluose apkepti supjaustytus raudonus svogūnus, po to suberti tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti Kotanyi pipirų, įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.. Išimti iš orkaitės lengvai apgeltusį kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro. Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir suvynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti dar apie 15 - 20 min., kol apskrus.
Šį patiekalą kepiau per Kalėdas, bet apeliuodama į ateinančius metus, iš vyniotinio suformulavau triušiuką.
Tinka valgyti su sviesto - grietinės padažu, pagardintu petražolėmis.
Manau, kad panašų vyniotinį galima daryti ne tik iš ,,kugelinės'' tešlos, bet iš iš virtų bulvių, sumaišytų su miltais. Žinoma, galima ir neformuoti triušio, o valgyti kaip vyniotinį. Nebijantiems eksperimentuoti linkiu pabandyti o kitiems lai mano triušis į namus atneša meilės, jaukumo, švelnumo!

Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena "Triušis"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, virti su prieskoniais - pipirais, lapeliais ir druska, tol kol atsiskirs mėsa nuo kaulų. Bulves sutarkuoti su baltuoju svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, gerai išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę. Taukuose, ar kitokiuose riebaluose apkepti supjaustytus raudonus svogūnus, po to suberti tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti Kotanyi pipirų, įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.. Išimti iš orkaitės lengvai apgeltusį kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro. Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir suvynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti dar apie 15 - 20 min., kol apskrus.
Šį patiekalą kepiau per Kalėdas, bet apeliuodama į ateinančius metus, iš vyniotinio suformulavau triušiuką.
Tinka valgyti su sviesto - grietinės padažu, pagardintu petražolėmis.
Manau, kad panašų vyniotinį galima daryti ne tik iš ,,kugelinės'' tešlos, bet iš iš virtų bulvių, sumaišytų su miltais. Žinoma, galima ir neformuoti triušio, o valgyti kaip vyniotinį. Nebijantiems eksperimentuoti linkiu pabandyti o kitiems lai mano triušis į namus atneša meilės, jaukumo, švelnumo!

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (1)


  • sandra 2011-11-04 19:20

    :super: VISAI NEBLOGAI ATRODO ,


Daugiau receptų