Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Tarta su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu ganašu
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Slyvas galite mirkyti alkoholyje. Turėkite omenyje, kad ganašas būna pakankamai minkštas - toks ir turi būti. Ingredientai skirti 22 cm apvaliai formai. Slyvas galite mirkyti alkoholyje. Turėkite omenyje, kad ganašas būna pakankamai minkštas - toks ir turi būti. Ingredientai skirti 22 cm apvaliai formai. Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų miltai
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
70 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių trynių
1 arbatinis šaukštelis kakavos
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
250 gramų džiovintų slyvų
200 gramų pieniško šokolado
200 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame pagrindą: mikseriu išplakame minkštą sviestą, trynį, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą.
2.
Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą.
3.
Rankomis paskirstome ją į kepimo formą ant dugno ir sienelių (maždaug 4-5 cm.). Subadome dugną šakute ir palaikome šaldytuve 20 minučių.
4.
Kepame 190-200°C orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsiname.
5.
Ruošiame įdarą: slyvas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek išbrinktų (palaikome 10 minučių).
6.
Puode ant vidutinės ugnies pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname šokoladą. Masę šiek tiek atvėsiname ir įmaišome maskarponę.
7.
Ant iškepusio pagrindo dugno sudedame nuspaustas slyvas ir užpilame šokoladinę masę.
8.
Stingdome šaldytuve 5-6 valandas, o dar geriau - per naktį, kad ganašas gerai sustingtų. Skanaus.

Tarta su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu ganašu

Recepto autorius: Slyvas galite mirkyti alkoholyje. Turėkite omenyje, kad ganašas būna pakankamai minkštas - toks ir turi būti. Ingredientai skirti 22 cm apvaliai formai. Jurgitos receptai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Pagrindui: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ruošiame pagrindą: mikseriu išplakame minkštą sviestą, trynį, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą.

  2. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą.

  3. Rankomis paskirstome ją į kepimo formą ant dugno ir sienelių (maždaug 4-5 cm.). Subadome dugną šakute ir palaikome šaldytuve 20 minučių.

  4. Kepame 190-200°C orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsiname.

  5. Ruošiame įdarą: slyvas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek išbrinktų (palaikome 10 minučių).

  6. Puode ant vidutinės ugnies pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname šokoladą. Masę šiek tiek atvėsiname ir įmaišome maskarponę.

  7. Ant iškepusio pagrindo dugno sudedame nuspaustas slyvas ir užpilame šokoladinę masę.

  8. Stingdome šaldytuve 5-6 valandas, o dar geriau - per naktį, kad ganašas gerai sustingtų. Skanaus.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai (2)


  • Daiva 2017-07-31 18:56

    Ir dar. Kokio riebumo reikia grietinėlės?


  • Daiva 2017-07-31 18:49

    Sveiki, įdomu,kai kaitinate grietinėlę,ar ją nesutraukia?


Daugiau receptų